Scheepskabel

TOP

Scheepskabel

Werkt u op een boot of heeft u zelf een boot en bent u op zoek naar een goed isolerende, maar ook flexibele kabel? Dan is een scheepskabel dé kabel die nodig heeft. Deze kabel zorgt voor een betrouwbare en beschermende geleiding voor op uw boot. U kent daardoor geen zorgen tijdens het varen! Elektrototaalmarkt.nl weet dat deze kabel niet kan ontbreken in het kabel en draad assortiment en biedt daarom een breed assortiment aan van Draka. Uit welke scheepskabels kunt u kiezen en wat zijn de verschillen?

Van Draka vindt u de complete Shipline scheepskabel reeks, bestaande uit verschillende series. Zo is er bijvoorbeeld Shipline TI, bestaande uit halogeenvrije scheepskabels. Deze kabels zijn bedoeld voor aan boord van schepen en op offshore-platforms. De scheepskabels blijfven functioneren op het moment dat er een brand ontstaat. De Shipline TI kabels zijn bestand tegen trillingen, effectief afgeschermd tegen elektrische stoorsignalen en dus moeilijk brandbaar. Dit alles door de gevulkaniseerde polyetheen (XLPE).

Shipline Plus TFXI kabels zijn halogeenvrije voedings-, stuurstroom- en verlichtingskabels voor aan boord of op platforms. De geleider is samengeslagen blank koper en beschikt over een ronde isolatie: XLPE. Ook deze kabels zijn moeilijk brandbaar. Zoekt u naar eenzelfde soort scheepskabel, maar dan een die effectief is afgeschermd tegen elektrische stoorsignalen? Dan is een kabel uit de Shipline Plus TIOI voor u geschikt. Deze kabels hebben namelijk een omvlechting van de vertinde koperdraden! Zoekt u naar een scheepskabel voor besturings-, instrumentatie- en telecommunicatietoepassingen? Dan is de Shipline Plus TOI(c) van Draka geschikt. Deze heeft een kunststof folie als omwikkeling. Een voordeel van Shipline Plus, deze kabels zijn door hun constructie robuuster en gemakkelijker te installeren dan types uit de ShipLine reeks.

Bij het kiezen van een scheepskabel zijn er een aantal keuzes die u kan maken. Aangezien er een ongelooflijk hoeveelheid scheepskabels aangeboden worden, biedt Elektrototaalmarkt.nl een handige filter. Hiermee kunt u keuze maken in het aantal aders, de diameter van de geleider, kleur of cijfercodering, wel of geen afscherming en de samenstelling van de geleider. De aderisolatie van de scheepskabels is wel allemaal hetzelfde, namelijk: XLPE.