Boxventilator

TOP
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Boxventilator

Boxventilatoren worden ook wel gezien als de krachtigste onder de ventilatoren. Ze worden dan ook vaak toegepast in situaties waar veel capaciteit nodig is. Zo wordt dit type ventilator vaak toegepast in kleinere bedrijfspanden, maar ook in werkplaatsen en (grote) bedrijfsruimtes. Door de grote capaciteit is de boxventilator uitermate geschikt voor het ventileren van grotere ruimten. Het nadeel hiervan is dat de ventilator vaak wat meer geluid maakt dan andere typen ventilatoren.

Wanneer u op zoek bent naar een boxventilator die weinig geluid mag maken vindt u in de MBX serie van Itho Daalderop vast een geschikte ventilator. De MBX boxventilator onderscheidt zich, naast een laag geluidsniveau, door zijn geringe inbouwhoogte en verplaatst grote luchthoeveelheden bij relatief hoge tegendrukken. Deze Itho Daalderop boxventilatoren worden vaak toegepast in kantoren, scholen, appartementsgebouwen, restaurants en was- en kleedruimten. De toepassing van hoogwaardige materialen en een uniek motorontwerp zorgen ervoor dat de MBX boxventilator weinig geluid produceert en uitstekende prestaties biedt. Zoals de meeste boxventilatoren kan ook de MBX ventilator worden bedient met een standenschakelaar.

Ook Orcon biedt boxventilatoren met een laag geluidsniveau. Doordat de GB boxventilatoren inwendig akoestisch gedempt zijn ondervindt u geen hinder van het geluidsniveau. Ter bescherming tegen oververhitting is de motor van de GB boxventilator uitgevoerd met geïntegreerde thermocontacten. Ook deze boxventilator kunnen worden bedient door middel van een standenschakelaar. De boxventilatoren van Orcon zijn te gebruiken in de utiliteitsbouw. Hierbij kunt u denken aan scholen, restaurants of kantoren.

In ons assortiment vindt u niet alleen boxventilatoren geschikt voor scholen, bedrijven en de industrie, maar ook voor kinderdagverblijven. Sinds per 1 april 2017 kinderopvanglocaties moeten voldoen aan strengere eisen op het gebied van luchtkwaliteit en ventilatie is de vraag naar een slimme, budgetvriendelijke ventilatieoplossing toegenomen. Speciaal voor kinderopvangcentra biedt Itho Daalderop daarom de KVB boxventilator die zonder veel bouwkundige werkzaamheden, een groepsruimte of slaapruimte in een kinderopvangcentrum kan voorzien van goede ventilatie. Dankzij de CO2-sensor van de ventilator wordt automatisch op basis van aanwezigheid meer of minder geventileerd met een minimale capaciteit bij afwezigheid. Daarnaast is het mogelijk om de ventilator handmatig of via een timer meer te laten ventileren.