Complete Groepenkast

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m vr. vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Complete groepenkast

In de meterkast in uw huis vindt u direct na de elektriciteitsmeter altijd een groepenkast. In zo’n groepenkast wordt elektriciteit verdeeld en beveiligd om te zorgen voor veilig elektriciteitsgebruik in en om uw huis. Verschillende kamers van het huis zijn aangesloten op verschillende groepen. Het aantal groepen (lichtgroepen) dat u nodig heeft in uw groepenkast hangt af van het vermogen van de apparaten die worden aangesloten op één groep.

Om een goed functionerende groepenkast te kunnen samenstellen moet u goed weten hoe alles werkt en in elkaar zit. Elektrototaalmarkt.nl biedt u het gemak van een complete groepenkast. U hoeft dan niet zelf na te denken over welke onderdelen u nodig heeft en waar deze geplaatst moeten worden. Belangrijk om hierbij te weten is of u een 1-fase of 3-fase aansluiting heeft. Dit kunt u meestal terugvinden op uw energienota. Hoeveel lichtgroepen heeft u nodig? Gaat u koken op een inductie kookplaat, dan heeft u een aparte fornuisgroep nodig. Wilt u zonnepanelen of een laadpaal installeren, dan heeft u hier extra ruimte voor nodig in uw groepenkast. Wilt u een modem, WiFi-router of glasvezel verdeler van stroom voorzien? In dat geval kan een aantal stopcontacten handig zijn. Goed om te weten is dat de complete groepenkasten al intern (door)bedraad zijn, u hoeft enkel nog de voeding op de hoofschakelaar en de afgaande bedrading naar de woning aan te sluiten. 

Opbouw complete groepenkast

Een groepenkast bestaat uit een lege installatiekast gevuld met diverse DIN-rails waar losse onderdelen op gemonteerd kunnen worden. Onder andere hoofdschakelaars, aardlekschakelaars en installatieautomaten kunnen hierin worden gemonteerd. Er is altijd een hoofdschakelaar met meerdere groepen, ofwel installatieautomaten aanwezig. Zodra de elektriciteit de kast binnenkomt, gaat het direct langs de hoofdschakelaar. Via de hoofdschakelaar komt de elektriciteit bij de aardlekschakelaar(s) terecht, deze checkt of de stroom door kan gaan naar de installatieautomaten of dat er sprake is van een lekstroom. Met de schakelaar van de installatieautomaten kan de stroomvoorziening per groep worden in- of uitgeschakeld. Wilt u uw bestaande groepenkast uitbreiden voor een laadpaal of zonnepanelen installatie? Dat kan met een uitbreidingskast of EV/PV-verdeler.

Hager Vision complete groepenkasten

De complete groepenkasten van Hager Vision zijn al ruim 25 jaar een begrip onder elektrotechnische professionals en bieden veel installatiegemak. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, de complete groepenkasten uit de Vision serie voelen zich overal thuis.

Attema Click-Mate NXT complete groepenkasten

De innovatieve groepenkasten uit de Attema Click-Mate NXT serie zijn compact, toekomst proof en geschikt voor uitgebreide installaties. De Attema Click-mate NXT groepenkasten zijn de opvolger van de Click-mate XL Plus en perfect voor de energietransitie. Daarnaast levert Attema PV-verdelers, lege groepenkasten, uitbreidingskasten en losse groepenkast componenten voor eenvoudige installatie. De Click-Mate NXT groepenkasten zijn verkrijgbaar in 1-fase of 3-fase uitvoering met 4 tot 12 lichtgroepen. 

ABB HAF complete groepenkasten

Ook ABB Haf biedt verschillende complete groepenkasten. In de ABB Haf Hafonorm serie vindt u volledig uitgeruste groepenkasten in verschillende varianten. Voor iedere situatie heeft Hafonorm de ideale kast. De groepenkasten zijn verkrijgbaar in zowel 1-fasige als 3-fase varianten, oftewel voor kleinschaliger gebruik (zoals in woningen) of voor de wat zwaardere installaties met krachtstroom. Met de veranderende energiebehoefte neemt ook de vraag naar zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen toe. En dat stelt andere eisen aan een groepenkasten. ABB Haf biedt in dat geval uitkomst met meer ruimte voor extra groepen, zwaardere bedrading en zwaardere aardlekschakelaars tot wel 63A. 

Overige merken complete groepenkasten

Daarnaast vindt u in ons assortiment ook complete groepenkasten Eaton Holec, Gacia F-Tronic groepenkasten en Schneider Electric Advanced groepenkasten.

Het bestellen van een complete groepenkast is eenvoudig, net zoals het bestellen van losse groepenkast componenten in onze webshop. Een betrouwbare groepenkast zorgt voor veel veiligheid in en om het huis. Bij Elektrototaalmarkt.nl vindt u de juiste groepenkast voor elke situatie!