TOP

Veelgestelde vragen over verlichting

Goede verlichting is belangrijk. De keuze van een lamp hangt af van vele factoren. In uw zoektocht kan het zijn dat u termen of begrippen tegenkomt waarvan de betekenis niet altijd duidelijk is. We hebben daarom hieronder de meestgestelde vragen voor u beantwoord:

Wat houdt IP-waarde in?

Wanneer u verlichting wilt aanschaffen voor buitengebruik of in de badkamer ziet u vaak een bepaalde IP-waarde staan. Maar wat betekent deze eigenlijk?

Lees meer over de IP-waarde

Wat houdt IK-waarde in?

Hamer slaat lamp Hamer slaat lamp

In bepaalde omgevingen en/of situaties is het belangrijk dat u weet hoe goed beschermd uw verlichting is. De IK-waarde staat voor de mate van slagvastheid van een armatuur en geeft aan in hoeverre de armatuur bestand is tegen bepaalde schokken. Welke classificaties voor slagvastheid zijn er?

Lees meer over de IK-waarde

Het verschil tussen Watt, Lumen en Lux

Verschillende lampen Verschillende lampen

Lumen, Lux, Watt.. Allemaal begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt. Wat betekenen deze termen en wat is het verschil? Lees het hieronder.

Lees meer over het verschil tussen Watt, Lumen en Lux

Uit welke lampfittingen kan ik kiezen?

Verschillende lampfittingen Verschillende lampfittingen

Bij het kiezen van uw lichtbronnen zijn er veel verschillende lampfittingen, ook wel lampvoetjes genoemd. Welke fittingen zijn er beschikbaar en wanneer gebruikt u welke fitting?

Lees meer over alle lampfittingen

Uit welke lamptypes kan ik kiezen?

Verschillende lamptypes Verschillende lamptypes

Wanneer u een lichtbron wilt gaan aanschaffen komt u ook voor de keuze te staan welk lamptype u kiest. Er zijn verschillende lamptypes waaruit u kunt kiezen waaronder LED, halogeen- of gloeilampen. Welke lamptypes zijn er nog meer en wat is het verschil?

Lees meer over de verschillende lamptypes

Wat is de CRI-index?

Verschillende kleuren Verschillende kleuren

Wanneer u verschillende lampen aan het bekijken bent komt u waarschijnlijk ook de kleurweergave-index tegen, ook wel de CRI (Color Rendering Index) genoemd. Wat betekent dit precies en waar heeft u het voor nodig?

Lees meer over de CRI-index

 

Wat is de UGR-waarde?

Man met pijn aan zijn ogen achter zijn laptop Man met pijn aan zijn ogen achter zijn laptop

In specifieke situaties, zoals op het kantoor, is het belangrijk om te weten welke UGR-waarde de lampen van uw armaturen hebben. Wat is de UGR-waarde en bij welke UGR-waarde zit u goed?

Lees meer over de UGR-waarde

Wat is de geschikte kleurtemperatuur (Kelvin)?

Alle kleurtemperaturen op een rij Alle kleurtemperaturen op een rij

De kleurtemperatuur (Kelvin) bepaalt de sfeer van uw ruimte. Wat betekenen de verschillende kleurtemperaturen en wanneer gebruikt u welke kleurtemperatuur? Lees het hieronder.

Lees meer over de verschillende kleurtemperaturen