Niko schakelmateriaal

TOP

Niko schakelmateriaal: stijlvol en elektrisch comfort

Bent u een professional of particulier en bent u op zoek naar gedegen schakelmateriaal, lichtsturing, detectoren of deurcommunicatie van een betrouwbaar bedrijf? Dan bent u bij Niko aan het juiste adres. Het van oorsprong Belgische bedrijf is van fietskettingen producent uitgegroeid tot marktleider op het gebied van schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Design, hoogwaardige kwaliteit en milieuvriendelijk productieproces zijn bij Niko standaard de kernwaardes. Ieder product wordt ontworpen in overleg met designers, architecten, installateurs én natuurlijk eindgebruikers. Mede hierdoor wordt het schakelmateriaal en de andere producten van Niko over de hele wereld zo gewaardeerd.

Daarnaast is Niko zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De medewerkers van Niko zijn continu bezig met het zoeken van oplossingen om de productie van afval tot een absoluut minimum te beperken en om een zo rationeel mogelijk energieverbruik te bereiken. Het is niet voor niets dat Niko in 2012 voor de 11e keer op rij werd beloond met het Milieucharter Oost-Vlaanderen!

In het grote veelzijdige assortiment Niko schakelmateriaal vindt u voor iedere situatie het juiste materiaal, zelfs voor buiten! Verder kunt u alle mogelijke series van Niko naar hartenlust combineren met de kleuren van de afdek- en centraalplaten. Bent u na verloop van tijd uitgekeken op uw schakelaars en drukknoppen? Geen probleem. Dankzij de universele inbouwsokkel verandert u makkelijk van afdek- en/of centraalplaat.

Slim, comfortabel, en energiezuinig wonen

Niko Home Control maakt het mogelijk om alle elektronische producten in uw huis vanuit een luie stoel te bedienen. Met een touchscreen, een tablet, een smartphone of juist met een simpele druk- of draai knop bedient u in een handomdraai de verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer. Een gezellige sfeer creëren in huis was nog nooit zó makkelijk. Met een druk op de knop dimt u het licht, sluit u de rolluiken en zet u de verwarming wat hoger. De nieuwste draadloze schakelaars van Niko installeert u in een handomdraai precies op de plek die u wilt. Breek- en slijpwerk is verleden tijd, deze nieuwe schakelaars schroeft, kleeft of legt u gemakkelijk op elke ondergrond.

Met producten van Niko creëert u een veilig gevoel in en rondom uw huis. De buitenbewegingsmelders schakelen de verlichting bij een bewegingsdetectie automatisch in en na een bepaalde tijd ook weer uit. Als u ’s avonds dus nog even naar buiten moet hoeft u niet in het donker op zoek naar de lichtknop, de lampen gaan automatisch branden. Naast dat de bewegingsmelders u een groot comfort bieden, bespaart u er ook veel energie mee! De buitenlampen hoeven niet meer de hele nacht te branden, ze gaan slechts op dat moment aan dat het nodig is.

Niko’s Hydro waterdicht schakelmateriaal

Heeft u behoefte aan licht en elektriciteit in uw tuin, op uw terras of aan uw zwembad? Dan biedt de Hydro serie dé oplossing. De stopcontacten en schakelaars uit de Niko Hydro serie zorgt dat u op een veilige manier kan genieten van elektriciteit op plekken waar dat voorheen erg gevaarlijk was. Het waterdichte schakelmateriaal uit de Hydro serie kan in combinatie met een inbouwkader ook netjes weggewerkt worden in de muur. Met de keuze uit grijs, wit of zwart schakelmateriaal is het mogelijk om de wandcontactdozen zo weinig mogelijk op te laten vallen en één te laten worden met hun omgeving. Alle producten uit de Hydro serie van Niko zijn waterdicht en geschikt voor vochtige ruimtes en voor buitengebruik, de Hydro 55 serie van Niko gaat echter nog een stapje verder. Deze stopcontacten en schakelaars uit deze serie hebben een beschermingsgraad van (IP) van IP55. Dit wil zeggen dat al het Niko schakelmateriaal uit deze serie stofvrij en spuitwaterdicht is.

Original, Intense, Pure schakelmateriaal

De reeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original staan voor tijdloos design, uitgevoerd in duurzame materialen. Ze garanderen bovendien optimaal gebruiksgemak.

Houdt u van de perfecte afwerking, zachte lijnen en mildere kleuren? Dan zijn de afdekplaten uit de Original serie van Niko perfect voor u. Houdt u meer van strakke vormen maar met behoud van het vertrouwde warme karakter? Dan past de Intense serie van Niko u meer. Tot slot is er de Pure serie, de afdekplaten uit de Pure serie hebben een ultrastrak design. In de Pure serie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van bijzondere materialen zoals bamboe, roestvrij staal, bakeliet en plexiglas. Met deze bijzondere materialen creëert u een betaalbaar topdesign!

Alle drie de series zijn met elkaar te combineren. Bent u dus klaar met het eenvoudige witte Original afdekplaatje, dan vervangt u hem moeiteloos door de Niko Pure bamboe afdekplaat.

Uitwisselbare onderdelen van het schakelmateriaal

Schakelmateriaal bestaat vrijwel altijd uit drie delen: een basiselement, een centraalplaat en een afdekraam. Het basiselement is misschien wel het belangrijkste deel, deze wordt in de muur gemonteerd en zonder dit onderdeel kan een schakelaar of een stopcontact niet werken. Niko biedt veel verschillende basiselementen waaronder basisplaten voor impulsdrukkers, LED oriëntatieverlichting, dimmers en jaloezieschakelaars. Bovendien zijn Niko’s basiselementen voor iedere serie toepasbaar. Niet alleen de basiselementen zijn in iedere serie bruikbaar, ook de afdekramen, schakelwippen, dimmerknoppen en centraalplaten zijn met elkaar te combineren. Zo kunt u dus zelf de schakelaar samenstellen die precies aan uw eisen voldoet!

Niko bij Elektrototaalmarkt

Elektrototaalmarkt is een officiële aanbieder van de producten van Niko. De webshop heeft vooral veel van het Niko schakelmateriaal in het assortiment. Het voordeel van uw Niko producten bestellen op Elektrototaalmarkt is dat u uw bestelling meteen compleet kunt maken met producten van tientallen andere merken. Dus bestelt u bijvoorbeeld Niko schakelmateriaal, dan kunt u bij Elektrototaalmarkt meteen het juiste gereedschap voor de installatie bestellen. Mocht het betreffende product van Niko toch niet naar wens zijn dan kunt u het product eenvoudig naar Elektrototaalmarkt retourneren, wij zullen dit verder verwerken met Niko. Elektrototaalmarkt is bovendien lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Bij Elektrototaalmarkt bent u dus verzekerd van een veilige en vertrouwde online bestelling van uw Niko producten.