Kabelmoffen, hars en gel

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m vr. vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Kabelmoffen, hars en gel

Bij het doorverbinden, aftakken en repareren van alle kabels in uw elektriciteitsnetwerk wilt u natuurlijk voorzien zijn van de beste benodigde producten. Daarom heeft Elektrototaalmarkt.nl een uitgebreid assortiment kabelmoffen. Zo’n kabelverbinding is geschikt voor telecom-, signaal- en middelspanningskabels. Op deze manier maakt u met gemak een verbinding tussen twee kabels die elektrisch geïsoleerd, waterdicht afgesloten én mechanisch beschermd is!

De meest gebruikte kabelverbinding is de kabelmof die opgevuld wordt met giethars of ander afdichtingsmateriaal. Een publieksfavoriet is de MZ kabelmof van het merk Cellpack. Deze harsmof is een echte krachtpatser. De kabelmof kan namelijk zowel binnen als buiten, ondergronds en onderwater worden toegepast. Daarnaast is de mof ook nog eens bestand tegen UV-straling, aardalkalimetalen en chemische invloeden. Een andere populaire reeks kabelverbindingen is de BARNICOL serie van Draka. Deze bestaat uit losse componenten giethars en kabelmoffen in verschillende formaten. Er zit dus altijd wel een model tussen dat past bij uw type kabels!

Naast de bekende giethars bestaan er ook alternatieven om een kabelmof op te vullen. Allereerst een gel zoals die van Raytech Gella. Deze magische kabelgel is vloeibare isolatie die volgens een IP 68 beschermingsgraad afdichtend en isolerend werkt. Maar in tegenstelling tot giethars, hardt de gel niet uit en is zelfs na lange tijd nog zacht, vervormbaar en toegankelijk. Een andere keuzemogelijkheid is het Wijmaplast afdichtingsmateriaal van Draka. Dit is een afdichtingssubstantie op basis van ongevulkaniseerde rubber die eveneens waterdicht afsluit en bovendien extra lang mee gaat.

Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw kabels te verbinden zonder het gebruik van een hars of gel. Dit kan door middel van krimpmoffen die reageren op warmte of kou. Elektrototaalmarkt.nl biedt van beide soorten een serie aan van het merk 3M. Zo’n warmtekrimpmof is geschikt voor het lassen van kunststofkabels: de mof krimpt door de hitte die hiervan vrijkomt. Een Cold Shrink koudkrimpmof is zelfs nog gemakkelijker in gebruik. Deze heeft namelijk een uitneembare kern, waarna de mof krimpt tot een waterdichte afdichting. En dit zonder het gebruik van speciaal gereedschap of verhitting!