Noodverlichting

Noodverlichting kopen? Dan zit u goed. In ons assortiment vindt u diverse noodverlichting merken, zoals Van Lien noodverlichting. Bent u niet zo bekend met termen als IP-waarde, kleurtemperatuur of lumen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over verlichting.

TOP

Noodverlichting

Volgens de ARBO wetgeving is het verplicht om in ieder gebouw waar veel mensen bij elkaar zijn noodverlichting te gebruiken. Bij het uitvallen van de elektriciteit door bijvoorbeeld brand zal noodverlichting altijd blijven branden, waardoor mensen in staat zijn het gebouw veilig te verlaten. Wilt u ook uw bedrijfszekerheid verhogen met noodverlichting? Neem dan een kijkje in het assortiment van Elektrototaalmarkt.nl! Hier vindt u noodverlichting in diverse monturen van negen vooraanstaande merken waaronder Van Lien, Famostar en Eaton Blessing.

De meeste noodverlichting op Elektrototaalmarkt.nl is voorzien van een LED lamp. LED lampen zijn uiterst zuinig en bieden vele voordelen. Zo bespaart u tot wel 80% energie vergeleken bij gloei- of halogeenlampen, is de terugverdientijd van een LED lamp in noodverlichting geregeld minder dan één jaar en gaat hij ook nog aanzienlijk langer mee dan conventionele verlichting.

Bij een noodlamp kan sprake zijn van twee soorten voedingssystemen. De lamp kan aangesloten zijn op de centrale batterij of kan voorzien zijn van een individuele batterij. Ook wel centrale noodverlichting en decentrale noodverlichting genoemd. Beiden varianten hebben voordelen. Bij centrale noodverlichting zoals in de Aqualux AQL serie van Van Lien is er één centrale batterij waarop meer armaturen zijn aangesloten. De centrale batterij heeft een zeer lange levensduur en is wellicht wat prijzig in de aanschaf, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de lage onderhoudskosten, ideaal voor grote bedrijfspanden! U kunt ook kiezen voor de decentrale of individuele noodverlichting, hierbij heeft iedere noodlamp zijn eigen accupack die in zal schakelen bij stroomuitval. De accupacks zoals die van Famostar gaan gewoonlijk ongeveer drie jaar mee. Bij Elektrototaalmarkt.nl schaft u gemakkelijk een nieuwe aan.

Om zeker te weten dat uw noodverlichting goed werkt is het van belang om de lampen regelmatig te testen. Bij sommige noodverlichting gebeurt dit automatisch, zoals bij de noodverlichtingsarmaturen uit de Endurance Van Lien. De interne klok zorgt dat op vaste tijdstippen getest wordt. Wanneer noodverlichting met de hand getest wordt, worden alle armaturen in het gebouw gedurende een uur spanningsloos gemaakt.

Let bij de aanschaf van een noodverlichtingsarmatuur ook op of er een pictogram bij de armatuur wordt geleverd. Enkele modellen zijn al voorzien van een pictogram, maar bij de meeste armaturen dient u naar keuze een pictogram te bestellen. Afhankelijk van of u de armatuur wilt gebruiken voor enkelzijdige of dubbelzijdige vluchtroute aanduiding kiest u voor 1 of 2 enkelzijdige pictogrammen of 1 dubbelzijdig pictogram. Ook voor alle noodverlichtingsaccessoires zoals printplaten, afdekkappen, plafondbeugels, extra accupacks en inlegvel-/platen kunt u terecht bij Elektrototaalmarkt.nl.

Veelgestelde vragen over verlichting

Op de 'Veelgestelde vragen over verlichting'-pagina vindt u alles wat u moet weten over verlichting. Bent u op zoek naar een lichtbron maar weet u niet welk type lichtbron u precies moet hebben? Wat betekenen de verschillende kleurtemperaturen? Wat is belangrijk voor op kantoor? En wat is eigenlijk het verschil tussen lumen, lux en watt? Wij beantwoorden dit met behulp van de volgende vragen!