Beschermingsmiddelen

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m vr. vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Beschermingsmiddelen

Bij sommige banen of bij het klussen komen veel risico’s kijken. Rondvliegende onderdelen, harde geluiden en gevaarlijke dampen zijn slechts een paar van de vele gevaren waartegen u uzelf goed moet beschermen. Bij Elektrototaalmarkt.nl worden professionele middelen aangeboden om uw lichaam goed te kunnen beschermen. Het is per klus verschillend welke beschermingsmiddelen u nodig heeft. In sommige klussen heeft u meerdere vormen van bescherming nodig. Zo is het bij machinaal schuur, schaaf of zaagwerk van belang dat u een stofmasker, veiligheidsbril, gehoorbeschermer én handschoenen gebruikt.

De categorie beschermingsmiddelen bestaat uit wel 13 subcategorieën. Een van de categorieën is de categorie ‘stofmaskers’. Stofmaskers zijn van groot belang voor uw gezondheid. Er bestaan verschillende beschermingsniveaus binnen deze categorie. FFP1 maskers zoals die uit de Classic serie van 3M bieden de minste bescherming. Deze maskers zijn effectief als u werkt met niet-chemische stoffen zoals edelmetalen en gassen. Een FFP2 masker beschermt u tegen stofdeeltjes van schadelijke stoffen. U kunt hiervoor terecht in de M-safe 6210 serie. Maskers uit de M-Safe 6340 serie hebben de beschermingsgraad FFP3 en bieden de maximale bescherming, namelijk tegen stofdeeltjes van zeer giftige stoffen.

Per dag lopen wereldwijd meer dan 600 arbeiders letsel aan het oog op door niet de juiste oogbescherming te hebben gebruikt. Het oog is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam. Ongeveer 90 procent van onze zintuigelijke indrukken worden hiermee waargenomen. Het is dan ook erg belangrijk uw ogen goede bescherming te bieden tijdens het klussen. Dit kan met de Uvex Ultrasonic veiligheidsbril die uw ogen compleet afsluit, maar toch een helder zicht geeft tijdens het werken met vloeistoffen. Bovendien zijn er veiligheidsbrillen die uw ogen beschermen tegen UV-straling, licht, stof, vaste rondvliegende deeltjes enzovoorts. Bij Elektrototaalmarkt.nl vindt u veiligheidsbrillen in diverse vormen en maten en met verschillende functies. Van de simpele maar functionele 3M Virtua AP veiligheidsbril tot de verfijnde Uvex I-Vo.

Ook hoofdbescherming is bij sommige werkzaamheden erg belangrijk. Op veel bouwterreinen, productiebedrijven en werkplekken waar met hijskranen gewerkt wordt is het dragen van een veiligheidshelm zelfs verplicht. Een veiligheidshelm, ook wel bouwhelm genoemd, is slag- en stootvast en vangt klappen op. Verder beschermen sommige helmen, zoals die uit de V-Gard serie van MSA ook tegen elektrische schokken met een nominale spanning tot 440 V. Geen overbodige luxe dus!

Ook zijn er werkzaamheden die veel lawaai maken. U kunt hierbij denken aan boren, zagen, slijpen of ander mechanisch werk. Het is dan van belang dat u uw oren afsluit om uw gehoor goed te beschermen. Hiervoor kunt u ook bij Elektrototaalmarkt.nl terecht. In het assortiment gehoorbescherming van Elektrototaalmarkt vindt u naast oorkappen ook oordoppen en gehoorbeugels. In de E-A-R serie van 3M vindt u diverse soorten oordoppen. Oordoppen hebben als voordeel dat ze gemakkelijk te combineren zijn met stofmaskers, helmen, gelaatschermen en dergelijken. Daarnaast vindt u in het beschermingsmiddelen assortiment van Elektrototaalmarkkt.nl ook overalls, veiligheidshandschoenen, veiligheidsvesten en gas-en dampmaksters.