Coax

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m vr. vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Coax

De coax installatie komt vandaag de dag voor in bijna elk huishouden en is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse multimedia voorzieningen. Coax kabels worden gebruikt voor het doorgeven van hoogfrequente signalen zoals die van een televisie, radio of computernetwerk. Elektrotaalmarkt.nl biedt u een uitgebreid assortiment met alles wat u nodig heeft voor het installeren, aanpassen en onderhouden van uw coax netwerk!

De spil van elke coax installatie is natuurlijk de kabel zelf. Deze verbindt een wandaansluiting met de antenneaansluiting van de desbetreffende televisie, radio of computer. De soort kabel die geschikt is voor uw netwerk is afhankelijk van de omgeving waarin u de kabel wilt aanleggen. Wordt de kabel blootgesteld aan de invloed van een 4G-netwerk? Dan is het verstandig om te kiezen voor een kabel met extra goede bewapening. Zo beschikken de KOKA 9ECA kabels van Hirschmann Multimedia over 3-voudige afscherming, waardoor zelfs een 4G-netwerk niet voor storing kan zorgen. Andere kabels zijn bijvoorbeeld gemaakt om buiten te kunnen functioneren, zoals de Bedea TL6 grondkabel. Deze kabel trotseert met gemak weer en wind!

Andere noodzakelijke elementen van uw coax netwerk zijn de connectoren en koppelingen. Een coax connector is geschikt voor het maken van de verbinding tussen een coax wandcontactdoos en de kabel. Koppelingen zorgen er juist voor dat twee verschillende kabels gemakkelijk met elkaar verbonden kunnen worden. Een populair artikel is de Hirschmann Multimedia aansluitset ten behoeve van de bekende HMV multimedia versterker. Deze set bestaat uit een voorgemonteerde aansluitkabel, push-on connectoren en afsluitweerstanden waarmee uw verbinding volledig 4G-proof is. Andere handige elementen voor uw coax installatie zijn de splitter en wandcontactdoos.

Bij het aanleggen van uw coax installatie kunt u soms wel een handje hulp gebruiken. Gelukkig heeft Elektrototaalmarkt.nl hiervoor de oplossing: een flinke collectie coax gereedschap. Dit toebehorende gerei bestaat uit onder andere tangen, kabelstrippers en kabeltesters. Zo is een speciale papegaaibektang van Hirschmann Multimedia ideaal voor het knippen van coax kabels. Met deze tang blijft de kabelkern ronder, het contactoppervlak groter en dus het signaal beter!