Data/Telefoon materiaal

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Data/Telefoonmateriaal

Voor het installeren of uitbreiden van uw data- en telefoonnetwerk komt vaak meer kijken dan het aanschaffen van een enkel kabeltje. Voor een compleet aanbod en ruime keuze voor elk multimedia netwerk kunt u daarom altijd bij Elektrototaalmarkt.nl terecht!

De signaaloverdracht van uw telefoon of internetverbinding wordt om te beginnen mogelijk gemaakt door patchkabels. Het bedrijf ACT is één van de merken die deze hoge kwaliteit patchkabels levert. Bij het kiezen van een kabel is het belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden waar de kabel mee te maken krijgt. Wordt de patchkabel belast met veel dataverkeer? Dan kunt u het beste gaan voor een krachtige Cat6 of Cat6A kabel. In een huiselijke omgeving zal een wat minder sterke Cat5E patchkabel ook prima werken. Een tweede belangrijk criteria: de toekomstige ligging van de kabel. Als de netwerkkabel bij weinig stroomfactoren in een buis ligt, is een onbeschermde UTP-kabel perfect. Maar is er sprake van een COAX, stroom- of krachtkabel in dezelfde buis? Dan is een afgeschermde kabel, zoals de FTP patchkabels van Metz Connect BTR de ideale oplossing! Verder zijn alle bovengenoemde patchkabels al voorzien van connectoren, maar deze modulaire connectoren kunt u bij ons eveneens los bestellen.

Voor het samen laten komen en doorkoppelen van uw kabels kunt u gebruik maken van een patchkast. Deze heeft Elektrototaalmarkt.nl in verschillende groottes: van 2 tot maar liefst 21 aansluitingen. Het bekende merk Attema is onder andere leverancier van dit soort serverkasten. In een grotere patchkast worden ook vaak patchpanelen gemonteerd. Hiermee worden de patchkabels op een overzichtelijke manier met elkaar verbonden en gemanaged. Let op: sommige patchpanelen zijn al voorzien van poorten voor één bepaalde soort patchkabel.

Voor het verbinden van een kabelnetwerk met het aansluitpunt in uw woning of bedrijf wordt vaak een wandcontactdoos gebruikt. Dit kan een telefooncontactdoos zijn, of een contactdoos waar u direct één of twee datakabels op kunt aansluiten. Heeft u al een telefooncontactdoos, maar wilt u een patchkabel aansluiten? Dan is een koppelaar zoals de Isotel PTT telefoonstekker voor u de oplossing!

Naast al deze belangrijke producten van uw telefoon- of datanetwerk zijn ook bijpassende producten voor de installatie onmisbaar. Hierbij kunt u denken aan toebehorende producten voor patch- en serverkasten, zoals Nedelko klittenbandrollen of Minkels MFM moeren en schroeven. Maar ook speciaal gereedschap voor de installatie en andere diverse producten zijn te vinden op Elektrototaalmarkt.nl!