TOP

Alles over grondkabels

Bent u op zoek naar een grondkabel? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u de beste grondkabel koopt. Een veilige kabelverbinding in uw tuin is wel zo belangrijk! Op deze pagina geven we u meer informatie over alles wat u moet weten van grondkabels. Er zijn een hele hoop grondkabels op de markt, maar waarvoor gebruikt u eigenlijk een grondkabel en welke is voor u geschikt? En wat is precies het verschil tussen grondkabels en installatiekabels? We leggen het uit op deze pagina!

Wat is een grondkabel?

Een grondkabel is een YMVK-as of XMVK-as kabel die geschikt is voor gebruik onder de grond. Een grondkabel transporteert elektriciteit en bestaat uit meerdere aders die afzonderlijk van elkaar zijn geïsoleerd. Het geheel wordt met een mantel omgeven. Welke kabels zijn er allemaal en welke verschillen zitten er tussen de kabels? We leggen het hieronder uit.

Grondkabel versus buitenkabel/installatiekabel

Verschil tussen YMVK en XMVK

 

Welke grondkabel heb ik nodig?

Grondkabels en installatiekabels Grondkabels en installatiekabels

U bent van plan om een grondkabel aan te schaffen. Maar welke grondkabel heeft u nou eigenlijk nodig? Er zijn verschillende eigenschappen waar u naar moet kijken. Welke zijn dit?

Lees meer over welke grondkabel u nodig heeft

Hoe moet ik een grondkabel aansluiten?

Illustratie van een grondkabel vanuit de grond Illustratie van een grondkabel vanuit de grond

U heeft uw grondkabel gekozen en aangeschaft, en nu moet u de grondkabel gaan leggen. Maar hoe moet u een grondkabel strippen en hoe diep moet hij eigenlijk liggen? Lees het op onderstaande pagina's.

How-to: Hoe moet ik een grondkabel strippen?

Hoe diep moet ik een grondkabel leggen?

Overige gerelateerde aansluitingen

Gietmof Gietmof

Naast het strippen van de grondkabel zijn er nog meer belangrijke aansluitingen. Voor een uitgebreide kabelaanleg in uw tuin is het namelijk belangrijk dat u weet hoe u bijvoorbeeld een gietmof in uw verbinding gebruikt. Lees het in de uitgebreide stappenplannen op onderstaande how-to pagina.

How-to: Hoe moet ik een gietmof aansluiten?