Tang

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Tang

Tangen zijn er in verschillende vormen en maten. De verschillende tangen hebben allemaal een eigen functie. De functies van de tangen zijn meestal enigszins gelijk aan de functies van scharen, klemmen en sleutels. Tangen zijn in verschillende categorieën in te delen.

Onder de categorie kniptangen zijn veel verschillende tangen te schalen zoals combinatietangen, zijkniptangen en kabelscharen. Elke kniptang is allemaal voor andere doeleinden te gebruiken. Zo is een kabelschaar speciaal ontwikkeld om kabels door te knippen en met een tegelkniptang maakt u eenvoudig keramische wandtegels op maat. Daarnaast worden nijptangen vooral gebruikt bij het verwijderen van spijkers en het aandraaien en afknippen van staaldraad. Een moniertang is in feite en kleine nijptang.

Tangen als waterpomptangen, plat- en rondbektangen, telefoontangen en pijptangen vallen onder de categorie grijptangen. Wanneer de twee handvaten naar elkaar toe gedrukt worden, kunt u een voorwerp stevig vasthouden en het bijvoorbeeld zo met een ander stuk gereedschap bewerken.

Tot slot zijn er de krimptangen, waarmee u kabelverbinders zoals kabelschoenen aan kabels bevestigt. De tangen worden veel gebruikt bij bijvoorbeeld het aansluiten van computer- of telefoonkabels. Met onder andere de merken Klauke, Knipex en Klemko bent u verzekerd van hoogwaardige krimptangen.