TOP

Alles over buitenverlichting

Bent u op zoek naar juiste buitenverlichting, maar weet u niet goed hoe u dit moet bepalen? We leggen op deze pagina per verlichtingsgroep uit waar u op moet letten bij het plaatsen en installeren van buitenverlichting. Bovendien bespreken we alle mogelijkheden.

Waar moet u op letten bij buitenverlichting?

Wanneer u op zoek bent naar verlichting in de tuin heeft u enorm veel mogelijkheden. Maar de vraag is; waar moet u op letten bij het kiezen van buitenverlichting? Gaat u voor design, functionaliteit en/of veiligheid? Met antwoorden op onderstaande vragen helpen wij u daarbij.

Wat zijn de mogelijkheden in buitenverlichting?

Welke IP-beschermingsgraad moet verlichting hebben?

Welke lichtbronnen zijn het meest geschikt voor buitenverlichting?

Padverlichting

Padverlichting Padverlichting

Wanneer u ’s avonds in het donker thuiskomt is het fijn als verlichting u de weg wijst. Goede padverlichting voorkomt bovendien struikelgevaar. Er zijn verschillende mogelijkheden die u met tuinpadverlichting heeft. Waar kunt u padverlichting plaatsen, welke mogelijkheden zijn er en hoe installeert u het eigenlijk? Hieronder leggen wij het u uit.

Waar kunt u padverlichting allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u in padverlichting?

Hoe installeert u padverlichting?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Inbouwspots

Inbouwspots onder een carport Inbouwspots onder een carport

Inbouwspots voor buiten zijn ideaal voor het sfeervol verlichten van van uw garage, carport, overkapping, veranda, tuinhuis en overstek(ken). Wat zijn nog meer plekken waar u inbouwspots kunt plaatsen, welke mogelijkheden zijn er en hoe installeert u inbouwspots? Lees het op onderstaande pagina's.

Waar kunt u inbouwspots allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met inbouwspots?

Hoe installeert u inbouwspots?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Opbouwspots

Opbouwspots tegen de buitenmuur Opbouwspots tegen de buitenmuur

Opbouwspots geven uw tuin net dat beetje extra. Ze verhogen niet alleen de sfeer, maar ze zijn ook ideaal om bepaalde elementen in de tuin, zoals een bijzondere struik of ornament aan te lichten. Opbouwspots worden geïnstalleerd tegen de wand of het plafond en zijn uitermate geschikt voor het belichten van bepaalde delen in uw tuin. 

Waar kunt u opbouwspots allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met opbouwspots?

Hoe installeert u opbouwspots?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Sensorlampen

Sensorlamp bij de voordeur Sensorlamp bij de voordeur

Een buitenlamp met sensor zorgt voor licht op het moment dat u het nodig heeft! Ze gaan namelijk automatisch aan wanneer de ingebouwde sensor beweging detecteert. Na een ingestelde tijd gaat het licht ook weer automatisch uit. Zo brandt de lamp niet langer dan nodig. Sensorlampen zijn in vrijwel elke variant verkrijgbaar, van buitenwandlampen en plafondlampen tot tuinpadverlichting. 

Waar kunt u sensorlampen allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met sensorlampen?

Hoe installeert u sensorlampen?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Wandlampen

Wandlampen tegen de buitenmuur Wandlampen tegen de buitenmuur

Een buitenwandlamp vormt een sfeervol element naast de voordeur, op het terras of aan een van de muren in uw tuin. Er is een breed assortiment verkrijgbaar, van klassiek tot trendy, perfect passend bij de rest van uw buitenverlichting. Maar naast stijl en design geldt waterdichtheid als één van de belangrijkste eigenschappen van uw buitenwandlamp. Bovendien zijn de meeste wandlampen voorzien van LED verlichting, en kunt u kiezen voor een variant met of zonder sensor. 

Waar kunt u wandlampen allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met wandlampen?

Hoe installeert u wandlampen?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Plafondlampen

Plafondlamp onder de carportPlafondlamp onder de carport

De plafondlamp is een karakteristieke lamp en is te gebruiken op verschillende plaatsen, waaronder tuinhuisjes, carports of overdekte terrassen. Er is een grote collectie in diverse stijlen verkrijgbaar voor een romantisch of juist stoer accent in de tuin. Doordat de lamp op hoogte wordt geïnstalleerd kunt u met een plafondlamp een behoorlijk oppervlak van licht voorzien.

Waar kunt u plafondlampen allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met plafondlampen?

Hoe installeert u plafondlampen?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Prikspots

Prikspot in de tuin Prikspot in de tuin

Prikspots, oftewel grondspieslampen, zijn niet alleen flexibel inzetbaar, maar ook eenvoudig te plaatsen. Voor spots die op het stroomnet werken hoeft u alleen nog de stekker in het stopcontact te steken. Afhankelijk van de lengte van de kabel, kunt u de prikspots overal plaatsen. Maar al met al hebben prikspots veel voordelen. Naast de makkelijke installatie, lichten ze bomen en struiken mooi aan en zorgen ze voor mooie lichtaccenten in het donker. 

Waar kunt u prikspots allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met prikspots?

Hoe installeert u prikspots?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Grondspots

Grondspot in een stenen ondergrond Grondspot in een stenen ondergrond

Grondspots zijn ideaal als uw bepaalde plekken in uw tuin op een onopvallende manier wilt verlichten. Zo kunt u ze bijvoorbeeld plaatsten bij bloembedden en borders, of langs uw oprit. Er zijn diverse soorten grondspots die in uw tuin verwerkt kunnen worden, zoals in bestrating of in een ondergrond van hout of grind. Dat maakt grondspots ideaal om bijvoorbeeld terrassen, trappen, tuinpaden of de vijverrand mee aan te lichten. Daarnaast zijn er grondspots met praktische eigenschappen, zoals de overrijdbare grondspot voor een carport of oprit.

Waar kunt u grondspots allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met grondspots?

Hoe installeert u grondspots?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

Schijnwerpers

Schijnwerper tegen de buitenmuur Schijnwerper tegen de buitenmuur

Een schijnwerper is perfect voor het verlichten van autoparkeerplaatsen, onderdoorgangen, garages, publieke zones, bedrijventerreinen en gevels van gebouwen. Met zijn brede lichtbundel zorgt een schijnwerper voor de perfecte belichting bij bijvoorbeeld de entree van een huis of een oprit naar de garage. Schijnwerpers zijn verkrijgbaar in meerdere lichtkleuren en verschillende wattages. U kunt gaan voor een schijnwerper met bewegingssensor en/of lichtsensor die de verlichting na een paar minuten automatisch uitschakelt. 

Waar kunt u schijnwerpers allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met schijnwerpers?

Hoe installeert u schijnwerpers?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?

LED strips

LED strip LED strip

Een LED strip is geschikt als stijlvolle gevelverlichting, maar kan ook handig zijn als sfeervolle verlichting op een zwoele zomeravond in de tuin. Bovendien zijn waterdichte LED strips uiterst geschikt voor in het zwembad of vijver. Welke mogelijkheden heeft u nog meer met LED strips en hoe installeert u ze? Lees het op onderstaande pagina's.

Waar kunt u LED strips allemaal plaatsen?

Welke mogelijkheden heeft u met LED strips?

Hoe installeert u LED strips?

Welke IP-beschermingsgraad heeft u nodig?