Gira schakelmateriaal

Gira is het bedrijf van de schakelaars. Maar Gira is nog zoveel meer dan dat. Naast stijlvol schakelmateriaal voor verschillende interierstijlen biedt Gira ook alles voor een slim huis. Ontdek Gira nu.

TOP

Gira schakelmateriaal: Grensverleggende Duitse techniek in een modern jasje

Gira als merk staat voor moderne systematische gebouwentechniek die wereldwijd zijn diensten bewijst. Meer dan 100 jaar en talloze innovaties later, heeft Gira een assortiment opgebouwd om trots op te zijn. En nog steeds duren deze ontwikkelingen voort, met een ambitieus toekomstperspectief. Het huidige assortiment Gira schakelmateriaal bestaat niet alleen uit schakelaars en wandcontactdozen, maar heeft ook een breed spectrum aan elektronische installatiesystemen. Communicatietechniek, Gira deurintercom-installaties en de automatisering van licht, verwarming en jaloezieën zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Gira basiselementen: de start

Het Gira schakelmateriaal van uw woning of kantoor begint natuurlijk bij een frame, een geraamte waar de rest van het programma omheen gebouwd wordt. Een basiselement is dan ook een onmisbaar en essentieel onderdeel van uw installatie. Daarom besteedt Gira er ook veel aandacht aan, om voor u steeds weer nieuwe mogelijkheden te creëren. Dit resulteert in uitbreidingen als trekschakelaars, LED dimmers, driestandenschakelaars en toepassingen voor jaloezieën. Deze jaloezie-oplossingen zijn schakelaars of impulsdrukkers die ervoor zorgen dat u met nog meer eenvoudigheid en gebruikersgemak van uw lichtinvalsregeling geniet. Een andere nieuwkomer is de datacontactdoos, waarmee u USB-voedingen direct op een wandcontactdoos kunt aansluiten. Bovenal blijft Gira natuurlijk ook de reguliere schakelaar en wandcontactdoos verbeteren en vernieuwen.

Gira Systeem 55: de alleskunner

Het populairste en meest verkochte schakelaarserie van Gira schakelmateriaal blijft toch Systeem 55. En het is niet verrassend waarom, het is een schakelprogramma dat gekenmerkt wordt door zijn slanke, maar multifunctionele assortiment. Met een relatief bescheiden aanbod weet het systeem toch een aantrekkelijk keuzepalet neer te zetten, dat bestaat uit meer dan 300 functies. Ook wat betreft het design is er voor iedere stijl wel wat te vinden, de diversiteit in kleur en ontwerp is enorm. Zo kan er bij de basiselementen en afdekramen gekozen worden uit acht kleurvarianten. Naast de welbekende wit en crème-tinten zijn er bijvoorbeeld ook hoogwaardige messing en brons uitgevoerde versies, die passen bij de meer klassieke interieurs. Alle centrale basiselementen en afdekkingen van Systeem 55 passen in de afdekramen van de Gira schakelprogramma’s Standaard 55, E2, Event, Esprit, ClassiX, Studio en E22, maar ook in Gira Profil 55 en de modulaire functiezuilen.

Gira Systeem: 3000: eenvoudiger en comfortabeler!

Met de Systeem 3000 reeks van Gira is de dagelijkse besturing van licht en zonwering eenvoudiger en comfortabeler dan ooit. Het modulaire systeem biedt, door een combinatie van verschillende opzetstukken en basiselementen, een oplossing voor vrijwel iedere gewenste functie. Basiselementen uit de Systeem 3000 serie kunnen handmatig op het toestel, automatisch via sensoren en/of tijdschakelklok alsook via de Gira Bluetooth app worden bediend. Verder zijn de Systeem 3000 basiselementen naar wens te combineren met de Gira Systeem 3000 opzetstukken uit de schakelmateriaalseries Standaard 55, E2, E3, Event, Espirit, Studio ClassiX, E22, F100 en deels Tx44.

Met Systeem 3000 dimmers creëert u eenvoudig de juiste lichtsfeer voor elke gelegenheid. Afhankelijk van het opzetstuk bedient u uw verlichting handmatig, automatisch of via de Gira Bluetooth app. De dimmers passen zich automatisch aan het type belasting aan. Verder zijn de dimmers universeel passend voor alle typen LED lampen. Systeem 3000 maakt een einde aan flikkerend licht en nagloeien van de lamp. Voor alle inbouwtypes en –plaatsen heeft Gira een gepast antwoord.

Gira Standaard 55: de publieksfavoriet

De ultieme favoriet van de klant als het gaat om Gira schakelmateriaal is de Standaard 55 serie. Het is dan ook een veelzijdig systeem met een ruim aanbod voor het vormen van uw basisinstallatie. Voor Gira staat het voorop dat uw elektronische installatie comfortabel en efficiënt, maar bovenal veilig is. Met het Standaard 55 programma zorgt Gira ervoor dat dit alles gewaarborgd wordt. Zo bestaat het materiaal uit breukvast en slagvast thermoplast met hoge UV-bestendigheid dat bovendien een gemakkelijk te reinigen oppervlak heeft. Ook is het mogelijk om het drukcontact en de wandcontactdoos met randaarde en klapdeksel IP44 waterdicht te maken aan de hand van speciale afdichtsets. De afdekramen zijn, evenals alle andere Standaard 55 producten, verkrijgbaar in drie verschillende aantrekkelijke tinten: een prachtig zijdemat of glanzend zuiver wit, of een glanzend, warmer crème-wit.

Gira E2: de klassieker

Het E2 schakelmateriaal van Gira is een iets nieuwere serie van het merk, en is dan ook volop in ontwikkeling. Regelmatig komt er een variant op de markt met een andere, vlakkere montage of gemaakt van een nieuw materiaal. Waarin elk E2 item overeenkomt, is het puristische en minimalistisch design. Door dit klassieke ontwerp zal dit Gira schakelmateriaal in de meeste interieurs absoluut niet misstaan. Een ander kenmerk is het gebruik van duurzame materialen, met oog op het milieuvriendelijke beleid dat Gira voert. Naast dat E2 een indrukwekkende serie op zichzelf is, is deze serie ook uitstekend te combineren met alle ruim 300 functies van Systeem 55. Deze compatibiliteit geeft de producten nog een extra boost. Bovendien heeft Gira gezorgd dat u met de E2 materialen een gebouw van een doorlopend design kunt voorzien en tegelijkertijd in kleur kunt variëren. Hierbij kunt u de keuze maken binnen een palette van mat, glanzend zuiver wit, aluminium, edelstaal, antraciet of zwart mat.

Gira schakelmateriaal waterdicht: de krachtpatser

Waterdicht schakelmateriaal is een relatief recente en zeer belangrijke ontwikkeling, omdat het uitkomst biedt voor vele industrieën die vocht en elektriciteit moeten combineren. Natuurlijk zijn er verschillende degradaties in de natuurkracht die het schakelmateriaal te verduren krijgt. Daarom heeft Gira verschillende (spat)waterdichte schakelprogramma’s. Zo is het TX44 systeem geschikt voor buiten, zoals op balkons of in tuinen, en in vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers of sporthallen. Maar het kan ook uitstekend worden toegepast in normale interieurvormgeving. Het systeem kan IP44 spatwaterdicht worden geïnstalleerd en is bovendien met het versterkte afdekraam en robuuste materiaal slijtagebestendig en boef-proof. Aan de hand van een TX44-tussenraam met klapdeksel kunt u zelf uw installatie IP44 spatwaterdicht maken. De tussenplaat kan namelijk in de meest uiteenlopende apparaten voor de datacommunicatietechniek en wandcontactdoosvarianten van Gira geïntegreerd worden.

Voor de écht zware omstandigheden is het Waterdicht Opbouw programma van Gira echter meer geschikt. Dit is een zeer robuust, waterdicht schakelsysteem dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld fabrieksruimtes, garages, werkplaatsen of buiten in de agrarische sector, zoals in de veeteelt of veehouderij. Het grijze, breukvaste thermoplast van het systeem is namelijk bestand tegen ammoniak houdende lucht, oliën, vetten brandstoffen en chemicaliën. De schakelaars, drukcontacten en wandcontacten met randaarde zijn bovendien verkrijgbaar in IP66 beschermingsgraad. De serie heeft niet alleen complete opbouwdozen, maar beschikt ook over handige deelproducten zoals kabelinvoeringen en bodemdelen in verschillende formaten.

Gira schakelmateriaal bij Elektrototaalmarkt

Gira is erg kritisch in het selecteren van verkooppunten van haar producten en alleen de meest betrouwbare en professionele elektrotechnische installatiebedrijven worden gekozen voor de presentatie van de producten. Elektrototaalmarkt is één van deze aanbieders in de Nederlandse branche voor de elektrotechniek. Het voordeel van het bestellen van uw Gira schakelmateriaal bij Elektrototaalmarkt, is dat u uw bestelling meteen compleet kunt maken met producten van de tientallen andere merken die wij vertegenwoordigen. Dus bestelt u bijvoorbeeld een Gira basiselement, dan kunt u bij Elektrototaalmarkt meteen het juiste gereedschap voor de installatie bestellen. Elektrototaalmarkt is bovendien lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Bij ons bent u dus verzekerd van een veilige en vertrouwde online bestelling van al uw Gira producten.