YMVK-as grondkabel

Een YMVK-as grondkabel is geschikt voor gebruik onder de grond. Meer informatie over grondkabels? Neem dan een kijkje op onze 'Alles over grondkabels'-pagina.

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Alles over grondkabels

Op de 'Alles over grondkabels' pagina vindt u alles wat u moet weten over grondkabels. Bent u op zoek naar een grondkabel maar weet u niet welke kabel u precies moet hebben? In welke situatie gebruikt u welke grondkabel, welke dikte moet u hebben en hoe moet u een grondkabel aansluiten? Wij vertellen u op onze verschillende kennis- en how-to pagina's!

YMVK-as grondkabel

Het leggen van elektriciteitsleidingen laat zich vandaag de dag door bijna niks meer tegenhouden. Daar is de YMVK-as grondkabel een goed voorbeeld van: deze krachtpatser is ontwikkeld om onder de grond perfect te functioneren. De kabel is waterdicht en voorzien van een aardscherm als extra veiligheidsmaatregel. Dit aardscherm doet bovendien dienst als aardleiding. Als u kiest voor de YMVK-as grondkabel van ons kabel- en draad assortiment, neemt u voorgoed afscheid van losse kabels in uw tuin!

Een ander voordeel van de YMVK-as grondkabel is dat de kabels eveneens onder speciale omstandigheden gebruikt kunnen worden. Zo zijn de Draka VULTO Dca en VULTA Dca ook geschikt voor bovengrondse installaties waar extra eisen worden gesteld aan de mechanische bescherming van de kabel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan installatie in een kabelbundel of hoge omgevingstemperatuur. Ook voor dit soort laagspanningsinstallaties is de YMVK-as grondkabel dus uiterst geschikt. Elektrototaalmarkt.nl biedt u naast de varianten van Draka, ook grondkabels aan die vallen onder de VO-YMvkas Dca serie van Nexans en het gelijknamige VO-YMvkas Dca van Donne.

Naast de reguliere klasse 1 grondkabels biedt Nexans ook een reeks aan met een klasse 2 soepelheid. Dit betekent dat de VG-YMvKas Dca kabel een samengeslagen kern heeft van meerdere aderkernen, in plaats van een klasse 1 massieve kern. Deze Nexans grondkabel biedt u als installateur nieuwe mogelijkheden!

Heeft uw installatie behoefte aan meer brandbeveiliging? Dan is de Draka HULTO Cca precies wat u zoekt. Dit is namelijk de halogeenvrije variant van de andere Draka YMVK-as grondkabels. Een halogeenvrije kabel zorgt voor weinig giftige gassen en rookontwikkeling in het geval van brand. Dit gaat samen met een Cca label als CPR-brandklasse. Deze klasse houdt in dat de kabel een lagere brandbijdrage heeft dan de andere YMVK-as grondkabels, die een Dca klassering hebben. De Draka HULTO Cca is dus ideaal voor uw brandmeldingsinstallatie.