YMVK installatiekabel

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m vr. vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

YMVK installatiekabel

De YMVK installatiedraad is een belangrijke spil in menig kabel en draad installatie. Deze kabels zijn namelijk toepasbaar in veel verschillende laagspanningsinstallaties en industriële toepassingen. Door het omvangrijke aanbod is er voor elke situatie een perfecte installatiekabel te vinden. Hierbij kunt u denken aan ongunstige omstandigheden als een omgeving met hoge temperatuur of luchtvochtigheid. Voor ruimtes die extra risico lopen wat betreft brandveiligheid, bestaan er halogeenvrije kabels. En voor de echt extreme situaties kunt u rekenen op installatiedraden die zelfs in de vlammen blijven presteren!

In de collectie YMVK installatiekabels van Elektrototaalmarkt.nl is Draka een grote aanbieder. Een publieksfavoriet van het merk is de VULT Dca serie, die vooral gebruikt wordt als hulpstroomkabel in de meet- en regeltechniek. De term Dca staat voor de CPR-brandclassificatie van de kabel, die bij elke YMVK installatiekabel-serie vernoemd wordt. Brandklasse Dca geeft aan dat de kabels geschikt zijn voor bouwwerken met een middelgroot brandrisico. Andere kwaliteitskabels met deze klassering, zijn die van de YMvK Dca serie van Donne en ook Nexans biedt een soortgelijke reeks aan. Deze YMvK Dca serie van Nexans heeft bovendien de mogelijkheid om verpakt te worden in een handige, waterbestendige verpakking. Ook is het ontkrullen van de kabel niet meer nodig door het ideale afrolsysteem van de box. Wilt u gaan voor extra brandveiligheid?

Dan heeft u bij de YMVK installatiekabels de mogelijkheid om te gaan voor halogeenvrij, met bijvoorbeeld de Draka HULT Cca serie. Deze kabels met een Cca brandklasse zijn namelijk uiterst geschikt voor bouwwerken met een groot of zeer groot brandrisico! Door een halogeenvrije kabel bent u verzekerd van weinig giftige gassen en rookontwikkeling in het geval van brand. Met de Draka HULT mbzh FB30/60 of HULT mbzh FB90 kunt u zelfs nog een stapje verder gaan. Deze kabels stoppen niet met functioneren tijdens brand: overdracht van signalen en/of energie blijft behouden voor minimaal 30/60 of 90 minuten. De perfecte oplossing voor uw brandmeldings- of ontruimingsalarminstallatie!

In sommige gevallen is de flexibiliteit van een kabel juist erg belangrijk voor een goede installatie. Hierbij gaat het om kabels met een klasse 5, ofwel soepele kern. De kern bestaat in dit geval uit een groot aantal dunne draden. Enkele series die Elektrototaalmarkt.nl aanbiedt in deze categorie zijn de Nexans YMvK Dca ULTRAFLEX en Draka VULTFLEX XS Dca.