Aardingsmaterialen

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Aardingsmaterialen

Aarding is het geleidend verbinden van een object met aarde. Het resultaat van aarding is dat het geaarde object daardoor een spanning krijgt van nul volt: de elektrische aarde. Op deze manier staan alle individuele installaties via de aarde met elkaar in contact, en dat voorkomt dat er gevaarlijke spanningen kunnen optreden tussen verschillende installaties onderling. Om deze installaties te kunnen maken heeft u aardingsmateriaal nodig. Dit verschilt van aardraad, aardklemmen en aardrails tot en met C-, moer-, aftak- en radiatorklemmen. Allemaal met als doel om een goede verbinding te maken met de aarde. Bij Elektrototaalmarkt.nl heeft u een breed aanbod van verschillende soorten aardingsmateriaal van onder andere JMV, ODS, Erico, Barth, Newlec en Klauke.

Aarddraad is een draad die een elektrisch apparaat met de aarde verbindt om eventuele elektrische overstroom af te leiden. Een goede aarding zorgt voor een veilige en juist werking van de installatie. Onder ander JMV biedt aarddraad aan. Het JMV aarddraad is zacht gegloeid en vertind koperdraad, wat op rol te verkrijgen is. Deze kleine rollen zijn ideaal voor thuisgebruik. Ook ODS heeft op dit gebied enorm veel ervaring en biedt een soortgelijke aarddraad aan in de serie E-Cu.

Uiteraard zijn ook aardelektrodes van belang bij aarding. Dit is doorgaans een metalen buis of staaf die tot in het grondwater reikt. Deze aardelektrode heeft een lage elektrische weerstand naar de aarde. Welke aardelektrode geschikt is hangt af van de eigenschappen van de bodem en de aardspreidingsweerstand die bereikt moet worden. Zo is de JMV VZ aardelektrode gegalvaniseerd en geschikt voor zandgronden. Bovendien is deze elektrode eenvoudig koppelbaar door zijn aangeschuinde uiteinde.

Om deze aarding compleet te maken hebben deze aardelektrodes ook andere materialen nodig. De aardelektrodes worden met behulp van een aansluitklem en een aarddraad verbonden met de hoofdaardrail in de meterkast. JMV biedt onder andere de VZ aansluitklem 9200260 aan, welke geschikt is voor een aardelektrode of ronde geleider. Bovendien heeft JMV ook aansluitklem 1/2 en CR, welke verschillen in materiaal en bouthoeveelheid.

Nog veel meer aardingsmateriaal is te vinden op Elektrototaalmarkt.nl, waaronder aardlitze, aardrails, aardschermen en diverse soorten klemmen. Al deze onderdelen maken uw aarding compleet! Door de hoeveelheid aan materiaal, biedt Elektrototaalmarkt een handige filter, waarmee u eenvoudig kunt navigeren door de verschillende producten. Ideaal!