Lichtbronnen

Bent u niet zo bekend met termen als IP-waarde, kleurtemperatuur of lumen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over verlichting.

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Lichtbronnen

Het kiezen van de juiste armatuur voor bij u in huis of in uw bedrijf is erg belangrijk. Echter de keuze voor de juiste lichtbron is minstens van net zo’n groot belang. In uw huiskamer kan warm wit licht zorgen voor een prettige en gezellige sfeer terwijl u in de studeerkamer of op kantoor meer profijt heeft van neutraal wit licht of wit licht wat meer als daglicht aandoet.

Naast natuurlijke lichtbronnen zoals vuur en de zon, zijn er drie categorieën kunstmatige lichtbronnen: warmtestralers, LED lampen en gasontladingslampen. Halogeenlampen en gloeilampen vallen onder de warmtestralers. Een gloeilamp bestaat uit een met gas gevulde glazen bol met een gloeidraad erdoor. 5% van de elektrische stroom die door de gloeidraad gevoerd wordt, resulteert in licht, de rest verdwijnt in de vorm van warmte. De halogeenlamp is in feite een variant op de gloeilamp. De halogeenlamp wordt vele malen warmer dan de gloeilamp en straalt daardoor veel meer en feller licht uit. Waar de gloeilamp vaak dient als gezellige, sfeervolle lichtbron, komt u de halogeenlamp vaker tegen in spots met een sterke lichtbundel. Warmtestralers hebben echter een kortere levensduur dan lampen uit de andere twee hoofdcategorieën. Bij Elektrototaalmarkt.nl vindt u gloeilampen van Orbitec en Philips. Ook de halogeenlampen zijn bij Elektrototaalmarkt.nl van het merk Philips te vinden!

LED verlichting is een goede en energiezuinige vervanger van de halogeenlamp. LED lampen staan bekend om hun duurzaamheid en het felle licht. Vaak wordt meteen gedacht aan de blauwe of fel witte spotjes zoals in de Philips Master LEDspot VLE D serie. Niets is minder waar! Bij Elektrototaalmarkt.nl vindt u LED lampen die niet onder doen aan de gangbare verlichting. De lampen uit de Philips Classic LEDglobe D serie geven zeer warm licht. LED lampen dienen nu dus niet alleen meer als een goed alternatief voor de halogeenlamp maar ook voor de gloeilamp! U zal het verschil in lichtkleur of lichtopbrengst met een gloei- of halogeenlamp absoluut niet opmerken. Wanneer u op zoek bent naar een decoratieve LED lamp met een prachtig design, neem dan een kijkje bij de BAILEY LED lampen. De LED lampen van dit merk hebben geen lampenkap nodig en zijn mooi van zichzelf.

Tot slot is er de grootste categorie, namelijk de gasontladingslampen. Bij gasontladingslampen ontstaat er licht door elektrische stroom in combinatie met edelgassen. Gasontladingslampen zijn zeer zuinig en duurzaam ten opzichte van halogeenlampen. De lichtopbrengst is maar liefst acht keer groter per Watt! De categorie gasontladingslampen is onderverdeeld in 3 andere soorten: kwiklampen (zoals fluorescentielampen en spaarlampen), hoge- en lagedruk natriumlampen en halogeenmetaaldamplampen. Uit iedere categorie vindt u bij Elektrototaalmarkt.nl diverse lichtbronnen.

Enkele voorbeelden van deze lichtbronnen zijn de fluorescentielampen met zeer hoog lichtrendement uit de Philips PL-Q Pro 4 Pin serie en de Philips Master PL-L 4 Pin serie. In de Philips Genie serie vindt u spaarlampen die een uitstekend alternatief bieden voor de gloeilamp. Ook voor hoge- en lagedruknatriumdamplampen kunt u terecht bij Philips, wel in de Philips Master SOX-E en de Philips Son serie. Halogeen metaaldamplampen met uitstekende kleurweergave vindt u in de Philips MASTERColour CDM-T Elite serie.

Veelgestelde vragen over verlichting

Op de 'Veelgestelde vragen over verlichting'-pagina vindt u alles wat u moet weten over verlichting. Bent u op zoek naar een lichtbron maar weet u niet welk type lichtbron u precies moet hebben? Wat betekenen de verschillende kleurtemperaturen? Wat is belangrijk voor op kantoor? En wat is eigenlijk het verschil tussen lumen, lux en watt? Wij beantwoorden dit met behulp van de volgende vragen!