Jung schakelmateriaal

TOP

Jung schakelmateriaal: functie en design hand in hand

Jung is van oudsher een familiebedrijf dat al over meer dan 100 jaar innovatieve producthistorie beschikt. Naast oog voor de klant, besteedt Jung ook veel aandacht aan een duurzaam beleid. De ‘Made in Germany’ producten van Jung worden wereldwijd gewaardeerd op grond van hun hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit. Jung biedt een uitgebreid schakelprogramma met uiteenlopende designs. Jung schakelmateriaal bestaat niet alleen uit diverse schakelaars, wandcontactdozen, dimmers en bewegingsmelders, maar ook complete innovatieve systemen.

Basiselementen: het basis van Jung schakelmateriaal

Voor het opzetten van een schakel-module heeft u een aantal verschillende onderdelen nodig, maar hetgeen waar u altijd mee begint, is het basiselement. Een essentieel onderdeel, dat voor elke toepassing weer anders is. Basiselementen zijn tegenwoordig in grote diversiteit beschikbaar. Naast de standaard schakelaar en wandcontactdoos vindt u in het Jung schakelmateriaal ook driestanden-, tijds- en jaloezieschakelaars en USB wandcontactdozen. Daarnaast zijn er compleet nieuwe producten ontwikkeld, zoals LED dimmers, verlichtingselementen en communicatieve oplossingen. Bij dit soort oplossingen kunt u denken aan telefooncontactdozen en luidsprekeraansluitingen.

Jung A en AS Range: klassiekers van formaat

A Range en AS Range zijn twee lijnen van centraalplaten in allerlei verschillende varianten, waarbij de bekendste de AS Range bedieningswip en wandcontactdoos zijn. Deze Jung schakelmateriaal series staan beide bekend om hun heldere vormgeving en materiaal van hoge kwaliteit. Voor allebei deze series zijn er ook diverse soorten afdekramen beschikbaar. Hiermee kunt u variëren in kleur en materiaal, waardoor u een persoonlijke touch geeft aan elke schakelunit. Het A en AS Range schakelmateriaal oogt altijd bijzonder licht er modern.

De series afdekramen die bij de A Range centraalplaten horen zijn de A500, A Creation, A plus, A550 en A flow. Dit zijn vijf verschillende modellen met elk een eigen stijl. Hierbij is de A500 de meest klassieke variant met het kleinste formaat. De A plus is een wat groter afdekraam met een robuuste uitstraling en de A Creation wordt gekenmerkt door zijn grote keuze in kleur. De A Creation afdekramen zijn bovendien ook beschikbaar in een glazen uitvoering. A550 is samen met de A flow de laatste toevoeging aan de A Range. A550 afdekramen kenmerken zich door een strak, vierkant design. Door het markante, rechtlijnige design vult A550 de modern stijl van inrichten op een perfecte manier aan. A flow afdekramen kenmerken zich door strakke lijnen met karakteristieke licht afgeronde hoeken. Met hun nieuwe, zachte ontwerp past A flow harmonisch in verschillende interieurstijlen. De AS Range lijn heeft als kenmerkende serie de AS500. De afdekramen van AS500 zijn erg strak en klassiek en bovendien beschikbaar in vijf verschillende, neutrale kleuren.

Er zijn echter ook enkele centraalplaten die afwijken van de bovenstaande categorisering, en zowel geschikt zijn voor de afdekraam-series van de A als AS Range lijnen. Deze centraalplaten kunt u dus met nog meer variatie gebruiken. Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken, worden ze op de site van Elektrototaalmarkt aangeduid onder de naam A/AS Range.

Jung LS Range: tijdloze elegantie

De LS Range centraalplaten hebben een rechtlijnige, strakke vormgeving die feilloos past in ieder interieur. Tijdloze elegantie wordt gecombineerd met slanke of brede ramen van eveneens hoogwaardige materialen. De twee series afdekramen van de LS Range producten die Elektrototaalmarkt aanbiedt, zijn de LS990 en de LS plus. De LS990 is een smal afdekraam met een modern uiterlijk, waarvan hoogwaardige kunststoffen en metalen versies beschikbaar zijn. De kunststoffen ramen zijn er in vier neutrale kleuren en voor een wat stoerdere uitvoering zijn er verschillende metalen grijstinten beschikbaar. De LS plus afdekramen zijn een stuk breder ontwikkeld en tillen uw schakel-unit naar een compleet ander level. Met deze van metaal of glas uitgevoerde afdekramen zorgt u voor een krachtige en chique toevoeging aan de ruimte. Elektrototaalmarkt biedt deze ramen aan in de versies mat wit glas, aluminium en edelstaal.

Jung Lichtmanagement: de perfecte oplossing

De Lichtmanagement producten van Jung bestaan uit basiselementen voor verschillende soorten dimmers, tijdschakelaars en bewegingsmelders, en een aantal toebehorende producten. Dimmers zijn gemaakt voor het regelen van de lichtsterkte van een verlichtingselement aan de hand van een af- of toenemende stroomsterkte. Jung levert bij Lichtmanagement de klassieke draaidimmer, maar ook een moderne tastdimmer of nevendimmer voor extra bediening. Een dimmerknop of –toets van bijvoorbeeld de AS Range of LS Range serie kunt u zelf bij uw bestelling voegen. Naast deze dimmers, heeft het Lichtmanagement ook elektronische schakelaars ten behoeve van bewegingssensoren. Deze kunnen eveneens aangesloten worden op de bewegingsmelders van de Range series.

Jung LB Management: het nieuwe modulaire systeem

LB Management is het nieuwe modulaire systeem van Jung schakelmateriaal voor moderne sturing van verlichting en zonwering. De serie LB Management is een combinatie van de series Lichtmanagement en Blind Management. Met deze combinatie biedt het modulaire systeem een oplossing voor vrijwel elke gewenste functie voor licht- en zonweringsbesturing. Basiselementen uit de LB Management serie kunnen handmatig op het toestel, automatisch via sensoren en/of tijdschakelklok alsook via de Jung Bluetooth app worden bediend. Verder zijn de LB Management basiselementen naar wens te combineren met de Jung LB Management stuurafdekkingen uit de schakelaar series A Range, AS Range, LS Range en CD Range.

Jung eNet Smart Home: twee werelden, één systeem

Het eNet Smart Home programma is ontstaan uit het bekende radiografische systeem eNet, die gecombineerd wordt met het gebruik van de smartphone. Aan de hand daarvan kunt u op een veilige manier ter plekke of op afstand uw eNet systeem bedienen, met behulp van de eNet Smart Home app. De spil in het eNet systeem is de eNet server, waarmee het programmeren, visualiseren en aansturen van de verschillende functies mogelijk wordt. Naast deze server bestaat het systeem uit een netwerk van zenders en ontvangers die beschikbaar zijn in verschillende bouwvormen. Met deze zenders kunt u bijvoorbeeld aan de wand handmatig het systeem bedienen en de ontvangers kunnen plaatselijk worden ingezet, afhankelijk van hun doeleinde. Het reguliere eNet programma, zonder de smartphone app, wordt bediend door middel van draadloze (hand)zenders, die eveneens bij Elektrototaalmarkt verkrijgbaar zijn.

Jung WG600 en WG800: voor de meest zware omstandigheden

Als het aankomt op het meest krachtige en weersbestendige schakelmateriaal dat Jung in huis heeft, bent u bij de WG600 en WG800 aan het goede adres. Waterdicht schakelmateriaal biedt voor vele industrieën die vocht en elektriciteit moeten combineren een uitkomst. Maar ook voor alledaagse situaties in uw wasruimte of tuin biedt het waterdichte schakelmateriaal een oplossing. De WG600 is een spatwaterdicht opbouwprogramma met een vlakke, compacte bouwvorm en eenvoudige bediening. Bovendien zijn de opbouwschakelaars ook nog eens erg montagevriendelijk.

Voor de écht zware omstandigheden is de WG800 echter meer geschikt. Dit is weers- en Uv-bestendig schakelmateriaal dat gemaakt wordt van grijskleurig, slagvast thermoplast. Een ander voordeel is dat het programma verlicht kan worden en bovendien ook van teksten is te voorzien. Ook heeft het schakelmateriaal veel ruimte voor bedrading, waardoor het extra geschikt is voor de professionele elektro-installatie.

Jung schakelmateriaal bij Elektrototaalmarkt

Elektrototaalmarkt is een officiële aanbieder van de producten van Jung. De webshop beschikt over een aanzienlijk deel van het assortiment van het merk. Het voordeel van uw Jung schakelmateriaal bestellen op Elektrotaalmarkt, is dat u uw bestelling meteen compleet kunt maken met producten van tientallen andere merken. Dus bestelt u bijvoorbeeld Jung schakelmateriaal, dan kunt u bij Elektrototaalmarkt meteen het juiste gereedschap voor de installatie bestellen. Mocht het betreffende product toch niet naar wens zijn, dan kunt u het product eenvoudig naar Elektrototaalmarkt retourneren, wij zullen dit verder verwerken met Jung. Elektrototaalmarkt is bovendien lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Bij ons bent u dus verzekerd van een veilige en vertrouwde online bestelling van al uw Jung producten.