Onderdelen Groepenkast

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Onderdelen groepenkast

Groepenkasten bestaan uit verschillende soorten onderdelen. Bij Elektrototaalmarkt.nl bieden we naast complete groepenkasten ook losse componenten, zodat u uw eigen kast kunt samenstellen. De onderdelen zijn geschikt voor de uitbreiding van uw groepenkast of als vervanging van bepaalde onderdelen. Enkele van deze onderdelen die in onze webshop te vinden zijn, zijn hoofdschakelaars, aardlekschakelaars en aardlekautomaten.

De eerste component wat nodig is, is een lege kast. Als u zelf uw groepenkast gaat samenstellen is het van belang dat u eerst bepaalt of u een groepenkast met een 1-fase-aansluiting of met een 3-fase-aansluiting nodig heeft. 1-fase groepenkasten komen het meest voor en zijn over het algemeen prima geschikt voor huiselijk gebruik. Indien u van plan bent apparaten met hoog vermogen te gebruiken, kunt u beter kiezen voor een 3-fase groepenkast. Zo zijn de lege kasten van ABB Haf zijn uitermate geschikt voor kastuitbreiding of voor zelfbouw. De kasten zijn er zowel in een 1-fase variant als 3-fase variant. Daarnaast beschikken de lege kasten van ABB Haf over DIN-rails en zijn ze verkrijgbaar met een divers aantal sleuven en modulen. Liever een groepenkast zelfstellen van het merk Hager, Attema, Spelsberg of Schneider Electric Merlin Gerin? Geen probleem, deze lege kasten vindt u ook in ons assortiment.

Na het kiezen van de juiste lege kast kunt u de standaardcomponenten gaan kiezen. Een hoofdschakelaar is verplicht. De hoofdschakelaar beveiligt de elektriciteit wanneer deze de groepenkast is binnengekomen. Naast een hoofdschakelaar is het bij wet ook verplicht om minimaal twee aardlekschakelaars te installeren. Aardlekschakelaars van bijvoorbeeld de merken ABB Haf of Hager zorgen ervoor dat de installatie wordt uitgeschakeld bij detectie van lekstromen. Hiermee worden situaties als brand voorkomen. Verder wordt iedere groep uitgerust met minimaal één installatieautomaat. Een installatieautomaat regelt de toevoer van stroom naar elektrische installaties. De automaat voorkomt dat een installatie beschadigd raakt als gevolg van te hoge elektrische stromen door bijvoorbeeld kortsluiting of overbelasting.

Met een aardlekautomaat bent u nóg zekerder van een goede beveiliging van uw elektrotechnische installatie. Een aardlekautomaat is een combinatie van een aardlekschakelaar en een installatieautomaat. Het grote voordeel hiervan is dat bij lekstroom alleen de groep waarin de storing plaatsvindt, spanningsloos wordt. Verder kunt u via het aardlekapparaat precies zien in welke groep de storing zich bevindt.

Naast deze hoofdcomponenten biedt Elektrototaalmarkt.nl nog meer losse onderdelen aan voor in uw groepenkast zoals rijgklemmen, schakelklokken, doorverbindingskammen en aansluitklemmen. Deze aanvullende componenten kunt u naar hartenlust met elkaar combineren.