Auto laadpalen

Auto laadpalen

Op zoek naar een laadpaal voor uw elektrische auto? Hier vindt u een overzicht van de beste auto laadpaal merken.

Advies nodig? Bel naar 0412-615552 (bekijk openingstijden).

Laadpaal auto Laadpaal auto
TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Waarom thuis een laadpaal

De laadpaal wordt steeds gewilder nu elektrisch rijden de norm aan het worden is in Nederland. Een publieke laadpaal in de buurt van uw huis is hartstikke fijn. Echter bestaat er altijd de kans dat deze bezet is en het opladen kan duur zijn. Hierom besluiten veel mensen met een elektrische auto om thuis een laadpaal te laten installeren. Daarnaast kunt u wanneer u een thuis laadpaal kiest zelf bepalen welke functies en instellingen deze heeft, zoals de oplaadsnelheid.

Welke laadpaal thuis installeren?

Er is niet één beste auto laadpaal voor thuis. Dit komt omdat elke elektrische autogebruiker andere behoeftes heeft. We laten u de beste laadpalen zien in verschillende categorieën.

Simpele en voordelige laadpaal

De Ratio Electric Home Box laadpalen zijn speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Deze simpele, maar efficiënte laadpaal doet waar het voor gemaakt is: uw elektrische auto opladen. De Ratio Electric Home Box laadstations worden gekenmerkt door hun opvallende ovale design en kunnen zowel aan de wand, of met een paal in de grond geplaatst worden. Daarnaast zijn de Ratio Electric Home Box laadstations bij Elektrototaalmarkt heel voordelig geprijsd. De laadpalen kunnen worden aangeschaft met 16A of 32A en met of zonder laadkabel.

Laadpaal met inzicht (backoffice)

Wanneer u zakelijk reist en u achteraf reiskosten wil declareren, wilt u waarschijnlijk inzage in uw energieverbruik. In dit geval is het van belang om een slimme auto laadpaal te kiezen waarvan u op uw telefoon gegevens kan inzien. Dit zijn laadpalen met een backoffice applicatie. Backoffice geeft niet alleen inzicht in uw stroomverbruik, maar maakt het ook mogelijk om van uw thuis oplaadpaal een publieke oplaadpaal te maken. Zowel de EV-BOX Elvi E3321-A1501-10.2 als de ABB Haf Terra AC-wallbox 6AGC082153 zijn in zo’n geval geschikte opties met backoffice applicatie. Beide laadpalen hebben, naast load balancing en mogelijk RFID-toegangssysteem, de mogelijkheid tot inzage van verbruik in de bijbehorende app.

Laadpaal op zonne-energie

Wanneer u thuis zonnepanelen heeft, wilt u natuurlijk uw elektrische auto kunnen opladen met de stroom die u thuis opwekt. Het is dan van belang dat u een auto laadpaal kiest die kan kiezen tussen de opgewekte stroom van de zonnepanelen en de netstroom. Op deze manier kan de auto bijna gratis (afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte stroom, de levensduur van uw zonnepanelen en uw stroomverbruik met de auto) worden opgeladen wanneer de zon schijnt. Is dit niet het geval, dan kan de laadpaal altijd nog overschakelen naar netstroom. De Ratio Electric Solar box is een goed voorbeeld van een laadstation die ontworpen is om uw auto op te laden met zonne-energie. De solar mode maakt het mogelijk om de laden stop te zetten wanneer er niet meer genoeg zonne-energie beschikbaar is en gaat weer verder als er weer genoeg is opgewekt. Het is ook mogelijk om de stroom van het elektriciteitsnet toe te voegen om ervoor te zorgen dat er altijd met minimaal 6A wordt geladen. De load balancing

Beste laadpaal voor op kantoor

Zoekt u geen laadpaal voor thuis maar op het werk, dan biedt EV-BOX met de BusinessLine 4G de oplossing voor u. Deze laadpalen zijn de best verkochte laadpalen voor kantoren en bedrijven van dit moment. Niet verbazingwekkend gegeven het minimale onderhoud van de laadpalen en gemakkelijke inzage in het energieverbruik dankzij de WiFi en 4G verbinding en ingebouwde kWh-meter. Bezoekers en medewerkers kunnen eenvoudig een laadsessie stoppen en starten met een RFID-kaart. Als u een EV-BOX BusinessLine 4G Hub heeft aangeschaft, is deze gemakkelijk uit te bereiden met goedkopere EV-BOX BusinessLine 4G satelites. Beide beschikbaar met een enkele of dubbele outlet.

Naast de EV-BOX Businesline 4G is de ABB Haf Terra AC-Wallbox een goede optie. De betrouwbare laadpaal is zo ontworpen dat hij zowel aantrekkelijk is voor thuis laden als voor bedrijven. Zie hierboven voor meer informatie.