Retouren/Annuleren

TOP

Retouren

Het kan voorkomen dat een product toch niet is wat u ervan had verwacht of dat u een verkeerd product heeft besteld. Geen probleem. U kunt uw product retourneren en betaalt hiervoor alleen de kosten van het retour zenden.

U kunt voorraadartikelen tot 30 dagen na leverdatum retour melden door ons retourformulier in te vullen, of u kunt gebruik maken van het Modelformulier herroeping. Wij zullen vervolgens uw retouraanvraag aanmaken in ons systeem. U ontvangt daarna van ons een e-mail met daarin het retouradres en een retourbon die u bij uw pakket dient toe te voegen. Vervolgens stuurt u de betreffende artikelen naar ons terug (binnen 14 dagen na melddatum). Na de periode van 30 dagen is retour alleen mogelijk in overleg.

U kunt er ook voor kiezen om zonder aanmelding van retour de artikelen naar ons terug te sturen. U dient dan binnen 30 dagen na ontvangst van de artikelen de bestelling aan ons te retourneren. Voeg dan wel een duidelijk en schriftelijk bewijs van ontbinding toe, bijvoorbeeld het Modelformulier herroeping. Op dit formulier vindt u tevens ons retouradres. Mogelijk duurt het verwerken van de retour dan wel langer, waardoor wij adviseren om bovenstaand retourformulier in te vullen.

Indien u teruggave van het volledige aankoopbedrag wenst, dan moeten de producten schoon, ongemonteerd en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zitten. Artikelen die op lengte zijn (af)geknipt, op maat zijn gemaakt of in elk andere manier duidelijk van persoonlijke aard zijn kunnen helaas niet geretourneerd worden. Voor meer informatie met betrekking tot retourneren verwijzen we u graag door naar onze Algemene Voorwaarden.

Twijfelt u of u een product kunt retourneren? Neem contact met ons op.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Wijze van retour sturen

Als u een artikel retourneert, dienen wij de producten uiteraard in goede orde retour te ontvangen. Dit betekent dat, indien u teruggave wenst van het volledige aankoopbedrag, de producten:

  • (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele en onbeschadigde verpakking zitten. Let op: wanneer u producten terug wilt sturen verpak deze dan in een aparte doos of in papier (of desnoods een krant) met daarop het retouradres. Gelieve niet het retouradres op de originele verpakking te plakken, daarmee beschadigt u de originele verpakking.
  • in originele staat zijn
  • het product en/of de producten schoon zijn
  • het product en/of de producten niet ingebouwd of gemonteerd zijn geweest
  • alle eventueel bijbehorende montagematerialen zo volledig mogelijk en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking aanwezig zijn
  • retouraanvragen kunnen tot uiterlijk 30 dagen na levering in behandeling genomen worden
  • schade die wordt veroorzaakt door transport is voor eigen risico, wij raden u daarom aan de retour te sturen artikelen goed te verpakken

Stuur ons eerst uw retouraanvraag via het retourformulier. Wij maken dan een retourorder aan in ons systeem met uw gegevens. U ontvangt daarna van ons een e-mail met daarin  het retouradres en een retourbon die u bij uw pakket dient toe te voegen. Vervolgens kunt u uw te retourneren product(en) terugsturen.

U kunt er ook voor kiezen om zonder aanmelding van retour de artikelen naar ons terug te sturen. U dient dan binnen 30 dagen na ontvangst van de artikelen de bestelling aan ons te retourneren. Voeg dan wel een duidelijk en schriftelijk bewijs van ontbinding toe, bijvoorbeeld het Modelformulier herroeping Thuiswinkel. Op dit formulier vindt u tevens ons retouradres. Mogelijk duurt het verwerken van de retour dan wel langer, waardoor wij adviseren om bovenstaand retourformulier in te vullen.

Wij zijn genoodzaakt kosten in rekening te brengen indien het product beschadigd is geraakt door andere handelingen dan noodzakelijk om het product te beoordelen.

Indien u aan Elektrototaalmarkt duidelijk maakt het product te zullen retourneren, zullen wij het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding op de rekening terugstorten. Wij betalen terug via hetzelfde betaalmiddel als waarmee de betaling is voldaan. 

Wanneer u ter financiering van uw aankoop, via ons een lening heeft afgesloten, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als u gebruikmaakt van het herroepingsrecht.

Bestelling annuleren

Heeft u net een bestelling geplaatst, maar wilt u deze toch annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 0412-615552 of info@elektrototaalmarkt.nl.

Meestal is de verwerkingstijd van uw bestelling ±15 minuten na het plaatsen van de order. Indien de order al verwerkt is kunt u de bestelling na ontvangst aanmelden voor retour via de retourprocedure op de website.