TOP
Alles over mobiele airco's Alles over mobiele airco's

Alles over mobiele airco's

Zomers worden steeds warmer en daarmee wordt het steeds lastiger om uw woning op een aangename temperatuur te houden. Met een mobiele airco kunt u uw gewenste ruimte voorzien van koelere en minder vochtige lucht. Op deze pagina geven we u meer informatie over wat u moet weten over mobiele airco’s. Wat voor types mobiele airco’s zijn er en waar moet u op letten tijdens de aanschaf? En hoe wordt een mobiele airco geïnstalleerd? We leggen het uit op deze pagina.

Wat is een mobiele airco en hoe werkt het?

Tegenwoordig zien we het steeds vaker voorbij komen: verrijdbare airco’s. Maar wat is een mobiele airco nu precies, hoe werkt het en welke onderdelen zijn er nodig om deze apparaten uw huis te kunnen verkoelen?

Lees hier meer over wat een mobiele airco is en hoe ze werken

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een mobiele airco?

Afbeeldingen eenheden op label van mobiele airco Afbeeldingen eenheden op label van mobiele airco

U heeft vast al gemerkt dat er verschillende termen en eenheden voorbij komen wanneer u zoekt naar mobiele airco’s. Om u te helpen in het keuzeproces hebben we hier de belangrijkste eigenschappen van mobiele airco’s uitgelegd zodat u vervolgens zelf kan bepalen wat u hierin belangrijk vindt en welke airco’s hierbij passen.

Welke koelcapaciteit (BTU) heb ik nodig?

Geluidsniveaus (dB) van mobiele airco’s

Energieverbruik en stroomkosten van mobiele airco’s

Hoe moet ik mijn mobiele airco installeren?             

Afvoerslang met raamafdichting mobiele airco Afvoerslang met raamafdichting mobiele airco

Er zijn verschillende punten met betrekking tot veiligheid en efficiëntie die belangrijk zijn om te weten voordat u aan de slag gaat met het installeren van een mobiele airco.

Lees hier onze do's en don'ts over het installeren van een mobiele airco


Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een split airco?

Split airco en mobiele airco Split airco en mobiele airco

Wat is het beste airconditioning systeem voor u? Graag helpen we u verder in het vinden van de ideale airco voor u woning. Zo leggen we de verschillen uit tussen een mobiele airco en een split airco en we geven aan welke het meest geschikt is voor welk type woning. Bovendien hebben de voor- en nadelen van beide airconditioning types op een rijtje gezet.

Lees hier meer over de verschillen tussen mobiele airco's en split units

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een aircooler?           

Aircooler met uitstromende koude lucht Aircooler met uitstromende koude lucht

Op internet zult u vaker de term ‘aircooler’, ook wel luchtkoeler genoemd, tegenkomen tussen mobiele airco’s. Toch zijn deze apparaten absoluut niet met elkaar te vergelijken.

Lees hier meer over de verschillen tussen mobiele airco’s en luchtkoelers en kom erachter welke het meest geschikt is voor u