TOP

Welke melders zijn geschikt voor het detecteren van koolmonoxide?

Welke melder u kan gebruiken voor het detecteren van koolmonoxide ligt aan een aantal factoren. Een melder moet bijvoorbeeld voldoen aan een aantal eisen, zodat u zeker weet dat u een goede en betrouwbare melder in huis haalt. Daarnaast zijn er enkele technische aspecten waarop uw melder kan verschillen, puur voor uw eigen gemak.

De gewone koolmonoxidemelder | De combimelder | Meer brandmelders

De gewone koolmonoxidemelder

Heeft u graag een koolmonoxidemelder die zich alleen richt op het detecteren van koolmonoxide, dan is de CO-melder waarschijnlijk de meest juiste keuze. Deze melder meet voortdurend de aanwezige hoeveelheid koolstofmonoxide of CO. Het verspreidt zich gelijkmatig door de lucht bij een onvolledige verbranding. Koolmonoxidemelders zijn dan ook essentieel in woningen die verwarmd worden door een verbrandingsketel.

Bekijk hier alle gewone koolmonoxidemelders

Meest verkochte koolmonoxidemelders

De combimelder

U kunt ook kiezen voor een zogeheten combimelder. Dat is een koolmonoxidemelder en rookmelder of hittemelder in één apparaat. Wanneer zou u hier voor kiezen? De keuze hangt af van de locatie van plaatsing. Een combimelder is voornamelijk geschikt wanneer deze in dezelfde ruimte van het verbrandingstoestel wordt geplaatst. De hoogte van een rookmelder en koolmonoxidemelder is daarbij namelijk gelijk. In een ruimte waarbij de hoogte van ophangen tussen de twee melders verschilt dan is het plaatsen van twee verschillende melders beter.

Bekijk hier alle koolmonoxidemelder-combimelders

Meest verkochte combimelders

Meer brandmelders

Voor optimale brandveiligheid is het van belang dat koolmonoxidemelders combineert met zowel rookmelders als hittemelders. Alle drie detecteren ze namelijk een ander gevaar.

Bekijk alle rookmelders

Bekijk alle hittemelders