Om kosten te besparen en het uitsterven van fossiele brandstoffen te voorkomen, maken we steeds meer gebruik van elektriciteit. Denk aan elektrische auto’s en zonnepanelen. Echter is het ook belangrijk om bewust om te gaan met elektriciteit. Daarom hebben merken zoals ABB en Hager KWH meters ontwikkeld. Lees er meer over in deze blog.

Elektriciteitsverbruik meten

Inzicht hebben in je elektriciteitsverbruik is de eerste stap tot het bewust omgaan met elektriciteit. Het meten van je elektriciteitsverbruik bij je elektrische auto is makkelijk wanneer je bijvoorbeeld zowel zakelijk als privé rijdt. Met een MID-geijkte KWH meter geef je aan je werkgever makkelijk door wat je verbruik over een bepaalde periode is geweest.

Het meten is niet alleen bedoeld voor het verbruik, maar ook voor het opwekken van stroom, bijvoorbeeld bij zonnepanelen. Ook appartementencomplexen of verzamelgebouwen waar de hoofdverdeler centraal geplaatst is maken er gebruik van. Het verbruik per appartement is zo makkelijk te onderscheiden.

KWH meters

KWH meter

KWH metersDe KWH meters van ABB en Hager geven een betrouwbaar inzicht in de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt of opwekt. De meters staan garant voor kwaliteit en veiligheid. Ze kunnen in elke gewenste configuratie worden ingebouwd.

Naast KWH meters voor in de groepenkast, zijn er ook KWH meter stekkers voor het meten van het energieverbruik van een aangesloten apparaat.

Meter plaatsen

Plaats de meter bij de groepenkast of in een mini verdeler met DIN-rail.

De installatie van een KWH meter stekker is eenvoudig: steek de energiekostenmeter in het stopcontact en steek de stekker van het elektrische apparaat in de KWH-meter.

Bekijk hier alle KWH meters, toepasbaar in verschillende groepenkasten.