Inbouwdozen

TOP

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op ma. t/m do. vóór 21.00 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Inbouwdozen

Eén van de installatiematerialen die u nodig heeft bij het monteren van uw schakelaars en stopcontacten in een wand of plafond, is een inbouwdoos. Deze zijn er in veel verschillende soorten die elk geschikt zijn voor een eigen situatie. Elektrototaalmarkt.nl helpt u graag bij het kiezen van de perfecte inbouwdoos!

De eerste, traditionele inbouwdoos kan gemonteerd worden in materialen zoals beton, gips of steen. Zo is de universele inbouwdoos van de Hafobox MAD4050 serie van ABB Haf een populaire klassieke inbouwdoos. Deze multifunctionele doos is namelijk erg makkelijk te installeren en heeft een verstelbare diepte, extra handig dus! Andere producten uit de Hafobox MAD4050 lijn zijn toebehorende producten zoals inzetstukken en correctieringen. Dit is het geval bij veel inbouwdoos series: elke reeks heeft zijn eigen bijbehorende producten. De grootste serie van ABB Haf is Hafobox, waar ook een aantal universele toebehorende artikelen onder vallen. Veel gebruikt is bijvoorbeeld de Hafobox aftekenmal met waterpas en potlood, waarmee u gemakkelijk kunt bepalen waar u gaten in de muur moeten boren.

Een tweede soort inbouwdoos is de gietbouw inbouwdoos, die veel wordt gebruikt in de betonbouw. Hierbij bevestigt men de inbouwdoos op de bekisting of bewapening, waarna het beton gestort kan worden. U vindt onder andere ABB Haf gietbouwdozen en Attema gietbouwdozen in ons assortiment. Voor montage van een inbouwdoos in open of gesloten holle wanden zijn er ook hollewand inbouwdozen beschikbaar. Deze worden met speciale haken vastgezet. Elektrototaalmarkt.nl biedt u in deze categorie bijvoorbeeld de UHW50 inbouwdozen aan van Attema. Een vierde type inbouwdozen is die voor in schoonmetselwerk. De schoonmetselwerk inbouwdoos is juist rechthoekig van vorm, zodat hij perfect in een stenen muur geplaatst kan worden.

Een laatste soort inbouwdozen is die voor in het plafond: de centraaldoos. Deze centraaldozen worden gebruikt om verlichting aan te sluiten. Ook de bovengenoemde Hafobox serie heeft van dit van soort ABB Haf centraaldozen een uitgebreide collectie. Daarnaast heeft u bij ons de ruimte om te kiezen voor een afwerking die past bij uw interieur. Zo heeft het verlichtingsmerk BAILEY plafondkappen in veel verschillende kleuren, maten en materialen. Op deze manier zet u gemakkelijk de puntjes op de ‘i’ van uw verlichtingsinstallatie!