De inbouwdoos MD4050 van ABB Haf is vernieuwd, waardoor nog sneller en schoner gewerkt kan worden.

MD4050

Het deksel van de MD4050 is uitgevoerd in de vertrouwde oranje kleur. Het deksel beschermt de inhoud van de ingebouwde doos tijdens het verder afwerken van de muur. Daarnaast heeft de nieuwe inbouwdoos een vlakke deksel in plaats van een holle deksel. Zo blijft er minder stuc of gips achter in het deksel. Bovendien zijn er minder gipsresten bij het inslaan van dit vlakke deksel, met als resultaat een schonere werkplek.

Deksel

In het nieuwe kunststof deksel zijn vier breeklijnen gemaakt, waardoor het deksel bij inslaan gecontroleerd openbreekt. Op deze manier ontstaan er minder beschadigingen aan het stucwerk. Bovendien is er gebruik gemaakt van een ander soort kunststof, waardoor het deksel makkelijker is in te slaan. Daarnaast is de ingebouwde doos gemakkelijk op te sporen achter het afgewerkte en uitgedroogde stucwerk, doordat het deksel is voorzien van een RFID-sticker. Met behulp van een deksel-detector is de ingebouwde doos te traceren.

Voordelen

De vernieuwde inbouwdoos MD4050 past in iedere situatie. De inbouwdoos is aan te passen aan de inbouwdiepte dankzij zijn verstelbare bodem. De inbouwdoos leent zich voor verwerking van buizen van 16 mm en 19 mm. Daarnaast kan de inbouwdoos aangepast worden aan de diepte van de leidingsleuf, doordat hij voorzien is van verschuifbare invoertuiten. Dit maakt extra hakwerk overbodig. De inbouwdoos kan direct klemmend worden vastgezet in boorgaten van 82 mm doorsnee zonder het gebruik van gereedschap.