Niko brengt een nieuwe, extra kleine bewegingsmelder op de markt. De minisensor regelt de verlichting en verstoort niet langer het interieur.

Niko bewegingsmelder

De nieuwe bewegingsmelder van Niko heeft slechts een doorsnede van 3,6cm. Daardoor is de minisensor bijna onzichtbaar op het plafond. De sensor verstoort niet langer het interieur. De minisensor heeft een detectiebereik van 9,5 meter en is ook prima te gebruiken in vochtige ruimtes. Hij kan daarnaast gemakkelijk worden ingebouwd in het plafond als een inbouwspot. Met de afzonderlijk verkrijgbare afstandsbediening kun je de uitschakelvertraging en luxwaarde aanpassen.

Aan- en afwezigheidsmelder

De bewegingsmelder is op twee manieren te gebruiken. Ten eerste is hij te gebruiken als aanwezigheidsmelder, waarbij de sensor de verlichting automatisch inschakelt bij beweging of onvoldoende daglicht en automatisch uitschakelt bij voldoende daglicht of wanneer niemand meer aanwezig is. Ten tweede is hij te gebruiken als afwezigheidsmelder, hierbij dien je zelf het licht aan te zetten, maar wordt het licht automatisch uitgeschakeld bij voldoende daglicht of wanneer er niemand meer aanwezig is. Via de drukschakelaar kan je ook altijd zelf nog het licht regelen als je bijvoorbeeld niet wilt wachten op de uitschakelvertraging.