Stopcontacten worden steeds meer weggewerkt in de vloer. Of het nu gaat om een gewone huiskamer of voor de renovatie van een groot project, overal is een geschikte vloerdoos of vloerstopcontact voor te vinden. Vooral in grote bedrijfsruimtes of in scholen waarbij bureaus niet tegen de muur aan staan, zijn vloerstopcontacten en vloerdozen een fijne uitkomst. Ook met kleine rondrennende kinderen is het geen overbodige luxe. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een stopcontact die rechtstreeks de vloer ingaat, heeft niemand last van rondslingerende kabels.

Stopcontacten in een grote ruimte

Bij veel bedrijven en scholen met grote ruimtes, die veel gebruik maken van elektrische apparaten zoals computers, worden stopcontacten in de vloer aangebracht. De vloercontactdozen vallen mooi weg in de vloer en kabels worden netjes weggewerkt achter bureaus. Zo biedt OCS onder andere een uitgebreide reeks vloercontactdozen ter uitbreiding van 230V, data- en multimedia aansluitingen en oplossingen voor kantoor- en werkplekbekabeling. Met hun vloercontactdozen kun je bekabeling op een bijna onzichtbare manier wegwerken via de vloer.

Geen ongelukken met een vloerstopcontact

Ook in huis kunnen vloerstopcontacten worden geplaatst. Bijvoorbeeld die van OCS of ABL Sursum. Kabels vangen stof, je struikelt er over en zijn verre van mooi. Een stopcontact weggewerkt onder de tafel en bij de bank lost alle kabelproblemen op. Geen kleine kinderen die een complete lamp om laten vallen omdat ze achter een kabel blijven hangen en al helemaal geen bloedneuzen: de kabels blijven buiten bereik en zijn netjes weggewerkt. Een andere eenvoudige oplossing voor het wergwerken van losse kabels zijn de bureaudoorvoeren en kabelgeleiders van OCS.

IK-3 vloerdoos

Bij sommige projecten voldoet een simpel vloerstopcontact niet. De IK-3 vloerdoos is de ideale oplossing om onder de vloer te kunnen werken bij bijvoorbeeld renovatie- of nieuwbouwprojecten of de installatie van een technische vloer. De minimale inbouwdiepte van 50mm is te verstellen naar 70mm hoog. De vloerdoos is te combineren met verschillende soorten vloerbedekking: van tapijt tot vinyl. Met het handvat is de doos zo te openen.

Elektrototaalmarkt levert de IK-3 vloerdoos op aanvraag. Neem contact met ons op via 0412-615552 of info@elektrototaalmarkt.nl om de opties door te spreken.