Elektra aanleggen

TOP
  1. Dimmer installeren

    Tijdens verschillende activiteiten, heb je behoefte aan verschillende soorten licht. Zo heb je tijdens het televisie kijken niet zo’n fel licht nodig als wanneer je op de bank een boek leest. Bij een gezellig etentje of wanneer je aan je laptop werkt, is gedimd licht fijner dan wanneer je schrijft, de was vouwt of aan het werk bent. Met een dimmer kun je voldoen aan al die verschillende licht-behoeftes. Een dimmer is daarom dus onmisbaar in huis. Deze blog bevat een stappenplan over het installeren van een dimmer.

    Lees meer »
  2. Het aarden van de badkamer

    De badkamer is een van de gevaarlijkste ruimtes in huis als het gaat om elektriciteit. In deze ruimte wordt heel wat water gebruikt en je wilt natuurlijk geen schok krijgen als je in bad stapt. Daarom worden er hoge eisen gesteld aan de toepassing van beschermingsleidingen, aardlekschakelaars en vereffeningsleidingen. Lees meer over het aarden van de badkamer in deze blog.

    Lees meer »
  3. Vloerdozen en vloerstopcontacten

    Stopcontacten worden steeds meer weggewerkt in de vloer. Of het nu gaat om een gewone huiskamer of voor de renovatie van een groot project, overal is een geschikte vloerdoos of vloerstopcontact voor te vinden. Vooral in grote bedrijfsruimtes of in scholen waarbij bureaus niet tegen de muur aan staan, zijn vloerstopcontacten en vloerdozen een fijne uitkomst. Ook met kleine rondrennende kinderen is het geen overbodige luxe. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een stopcontact die rechtstreeks de vloer ingaat, heeft niemand last van rondslingerende kabels.

    Lees meer »
  4. Stappenplan elektra aanleggen

    Iedereen kan tegenwoordig materiaal kopen om elektrische installaties aan te leggen. Zonder kennis kun je echter niet zomaar aan de slag gaan. Ook wanneer je kennis van enkele jaren geleden dateert, is het handig om de basis van elektriciteit aanleggen nog even op te frissen. Hieronder lees je in 10 globale stappen de basis van elektra aanleggen.

    Lees meer »