TOP
Opbouw stopcontact Opbouw stopcontact

Opbouw stopcontact

Ben u van plan een opbouw stopcontact aan te schaffen? Dan bent u bij Elektrototaalmarkt op het juiste adres. Op deze pagina vindt u opbouw stopcontacten en andere opbouw functies van top merken als Busch-Jaeger, Gira en Jung.

Navigeer snel naar: Opbouw stopcontact voor binnen | Opbouw stopcontact voor buiten | Waarom een opbouw stopcontact kopen? | Waar moet ik op letten?

Opbouw stopcontact voor binnen

Opbouw stopcontact met schakelaar

Opbouw stopcontact buiten

Complete opbouw stopcontacten voor buiten

Waarom een opbouw stopcontact kopen?

Het grote voordeel van een opbouw stopcontact plaatsen tegenover een inbouwstopcontact is dat het veel gemakkelijker is. Het is namelijk niet nodig voor een opbouwstopcontact om in de muur te werken. U kunt gewoon het opbouwstopcontact aansluiten om het vervolgens op de muur te monteren. Dit kan heel handig zijn wanneer er geen ruimte is, bij muren die moeilijk zijn om te bewerken of bij muren die niet vlak zijn. Niet gek dus dat opbouw schakelmateriaal veel op buitenmuren wordt gebruikt. Ook komt opbouw schakelmateriaal veel voor op bakstenen muren in huis. Een ander voordeel van opbouw stopcontacten, in tegenstelling tot inbouw stopcontacten, is dat er geen grote gaten in de muur achterblijven als een opbouw stopcontact verplaatst of verwijderd moet worden. Opbouw stopcontanten komen daarom vaak voor in huurwoningen.

Waar moet ik op letten bij een opbouw stopcontact kopen?

Elektrototaalmarkt biedt een breed scala aan opbouw stopcontacten en opbouw schakelaars van verschillende kwaliteitsmerken waaronder Gira, Hager Berker en Busch Jaeger. De opbouw stopcontacten verschillen van elkaar in design en kleur. Kies het opbouw stopcontact dat het best bij uw interieur en muurkleur past.

Tegenwoordig zijn bijna alle opbouw stopcontacten met randaarde, maar er zijn ook nog opbouw stopcontacten zonder randaarde beschikbaar. Randaarde zorgt ervoor dat elektrische apparaten niet onder spanning komen te staan, bijvoorbeeld wanneer de stekker of het snoer versleten is. Op deze manier voorkomt u dus gevaarlijke situaties. Dit is extra van belang in ruimtes waar vocht mogelijk een rol speelt, bijvoorbeeld in keukens, badkamers of garages. U kunt opbouw stopcontacten met randaarde herkennen aan de metalen pinnetje aan de boven- en onderkant van het stopcontact. Bij het monteren van een opbouwstopcontact met randaarde dient niet alleen de nul- en fase draad aangesloten te worden, maar ook een geel/groene aardedraad. Geen aardedraad aanwezig? Dan bent u aangewezen op de opbouw stopcontacten zonder randaarde zoals uit de Gira Opbouw serie, uit de Busch-Jaeger Opbouw serie of uit de Peha Opbouw serie.

Tot slot moet u bij het kopen van een opbouw stopcontact en andere opbouw functies opletten of het om een complete opbouw functie gaat, zoals bij de Gira Opbouw serie of de Hager Berker W.1 serie. Het kan ook zijn dat u naast het stopcontact bovendeel een losse opbouwbak (onderbak) dient te bestellen. Dit is onder ander het geval bij Niko New Hydro en Gira Spatwaterdicht Opbouw.

Waterdicht opbouw stopcontact kopen?

Heeft u een spatwaterdicht opbouw stopcontact nodig? Bijvoorbeeld als het opbouw stopcontact in een zwembad of buitenomgeving wordt geplaatst. Ga in zo’n geval voor een spatwaterdicht opbouw stopcontact met een minimale IP-waarde van IP44.

Een populaire serie met waterdicht opbouw schakelmateriaal is Niko New Hydro. Waar ander waterdichte opbouw functies log en grauw kunnen zijn, zijn de Niko New Hydro opbouw stopcontacten strak en modern. Naast een standaard grijze kleur, zijn de opbouw stopcontacten ook verkrijgbaar in het zwart en wit. Let op: de onderbakken worden los verkocht bij de Niko New Hydro serie.

Een andere zeer gewaardeerde serie is de Busch-Jaeger Ocean IP44 serie. De Ocean IP44 opbouw stopcontacten zijn zowel toepasbaar voor de industrie als woningen. De robuuste stopcontacten zijn opgewassen tegen alle weersinvloeden en met randaarde zeer veilig. Schaf uw Busch-Jaeger Ocean IP44 stopcontact aan met een witte klapdeksel of een opvallende blauwgroene deksel. Ga voor meer waterdicht schakelmateriaal naar onze overzichtspagina.