TOP

Welke mogelijkheden zijn er in ventilatie?

Het is belangrijk om in huis of werkomgeving op verschillende plaatsen te zorgen voor goede ventilatie. Welke gebieden zijn dat en welke ventilatoren kunt u daar het best voor gebruiken? We leggen het hieronder voor u uit.

Navigeer snel naar: Ventilatie voor het hele huis | Ventilatie in de badkamer | Ventilatie in de keuken | Aparte ruimtes ventileren | Ventilatie in bedrijfs- en winkelpanden | Ventilatie tijdens productiewerk

Ventilatie in het gehele huis

Ventilatie verwijst naar de uitwisseling van binnen en buitenlucht. Het is cruciaal, aangezien u in de luchtdichte en geisoleerde huizen van tegenwoordig het risico loopt op schadelijke vervuilde stoffen of schade door vocht. Met centrale ventilatie vooorziet u alle ruimtes in huis van een gecontroleerde en gelijkmatige luchtstroom. Vanuit het centrale systeem worden ventilatiebuizen door het gehele huis geïnstalleerd, die verse lucht naar binnen brengt en oude lucht naar buiten afzuigt.

U heeft hierbij twee verschillende opties, namelijk:

Lees over het verschil tussen mechanische ventilatie (MV) en warmterugwinunits (WTW)

Meest populaire woonhuisventilatoren

Ventilatie in de badkamer

Uw badkamer is hoogstwaarschijnlijk dé vochtigste ruimte in uw huis. Ventilatie in uw badkamer beperkt niet alleen condensatie, maar voorkomt en beperkt ook het ontstaan van schimmels die op hun beurt weer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is dus belangrijk dat u ventilatie in uw badkamer serieus neemt. Welke mogelijkheden heeft u daarbij? U kunt kiezen voor badkamerventilatie als toevoeging op een centraal systeem of als apart ventilatie. 

De badkamer kunt u ventileren met:

 

Meest gekozen badkamerventilatoren

Ventilatie in de keuken

Tijdens het dagelijks gebruik van uw keuken komen er ontzettend vele bijproducten bij, denk maar aan rook, vet, warmte, water, voedselrestjes en geuren die ontstaan tijdens het koken. Het primaire doel van keukenventilatie is daarom ook om deze ongewenste bijkomstigheden af te voeren. U kunt ervoor kiezen om keuken ventilatie als toevoeging op uw centraal systeem of als aparte ventilatie te installeren.

De keuken kunt u ventileren met:

Ventilatie in aparte ruimtes

Wanneer uw woning voornamelijk bestaat uit één ruimte, zoals bij een loft of appartement, of wanneer u simpelweg één ruimte in uw huis wil ventileren, zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een centrale plafondafzuiging, of u kunt losse tijdelijke verkoelingsopties aanschaffen voor in de zomer. Bekijk hier onze opties:

Ventilatie in bedrijfs- en winkelpanden

We spenderen vaak het grootste deel van onze week op ons werk. Het is daarom van groot belang dat werkgevers een gezonde werk- en bezoekomgeving creëren voor werknemers en klanten. Door middel van ventilatie kunnen schadelijke stoffen afgevoerd worden en kan er weer frisse lucht binnenkomen. Wilt u alle delen in uw winkel- of bedrijfspand kunt ventileren? Dan is een centraal ventilatiesysteem de beste oplossing. Daarnaast zijn er ook andere soorten ventilatoren die geschikt kunnen zijn voor specifiekere gebieden, waaronder:

Ventilatie tijdens productiewerk

Productiewerk kan lichamelijk erg zwaar zijn en vergt daarom ook schone, gekoelde lucht die voorzien is van voldoende zuurstof. Naast dat u natuurlijk uw werknemers in de beste condities wil voorzien voor hun gezondheid, draagt gekoelde lucht met een hoog zuurstofgehalte ook nog eens bij aan een hogere arbeidsproductiviteit.

 

Alle ventilatoren op een rij

Wilt u nog een kijkje nemen bij de verschillende ventilatoren die wij in ons assortiment aanbieden? Bekijk in onderstaande link alle ventilatoren.

Bekijk alle ventilatoren