Gira maakt met het nieuwe Systeem 3000 de dagelijkse bediening van licht en jaloezie makkelijker en comfortabeler dan ooit tevoren. Het modulaire systeem biedt door een combinatie van vijf verschillende opzetstukken en een reeks basiselementen een oplossing voor elke comfortwens. Gira Systeem 3000 basiselementen kunnen zowel handmatig, automatisch via onder andere tijdschakelklokken als via de Bluetooth app van Gira worden bestuurd. Lees in deze blog meer over het modulaire Systeem 3000.

Gira Systeem 3000 basiselementen

Om te voldoen aan iedere comfortwens biedt Systeem 3000 zowel licht- als jaloeziebesturing basiselementen. Systeem 3000 dimmers zijn universeel passend voor alle typen LED lampen en passen zich automatisch aan de last aan. Daarnaast maken de jaloeziebesturingen een moderne zonweringbesturing mogelijk. Alle Systeem 3000 basiselementen hebben een inbouwdiepte van slechts 24 millimeter en kenmerken zich door een eenvoudige en flexibele installatie.

Alle basiselementen uit de Systeem 3000 serie zijn naar wens te combineren met de Gira opzetstukken uit de schakelaarprogramma’s Standaard 55, E2, E3, Event, Esprit, Studio, E22, F100 en deels Tx44.

Flexibiliteit door opzetstukken basiselement

Ter bediening van de Systeem 3000 basiselementen biedt Gira 5 verschillende opzetstukken bedieningselement. Deze opzetstukken zijn niet alleen geschikt voor zowel de licht- als jaloeziebasiselementen, ze herkennen ook zelfstandig of ze op een licht- of jaloeziebasiselement zijn aangebracht. De functie van het opzetstuk basiselement wordt dan automatisch aangepast. Zo is Systeem 300 een systeem met relatief weinig componenten, maar veel functies. De opzetstukken basiselement bieden gebruikscomfort op maat en maken uw leven thuis nog aangenamer, veiliger en zuiniger. De opzetstukken reageren over het gehele oppervlak van de toets. Handig wanneer u de toets met uw elleboog bedient omdat u even geen hand vrij heeft. Afhankelijk van welk basiselement u met welk opzetstuk bedieningselement combineert ontstaan er verschillende bedienings- en besturingsmogelijkheden.

Door op de toetsen van het opzetstuk bedieningselement of het opzetstuk bedieningselement Memory te drukken bedient u uw verlichting en zonwering eenvoudig en intuïtief. Liever uw verlichting of zonwering programmeren? Ook dat is mogelijk! Voor een geprogrammeerde besturing kunt u kiezen voor de jaloezie- en schakelklok Display en de jaloezie- en schakelklok Bluetooth.

Gira Bluetooth App: licht- en jaloeziebesturing krijgt een nieuwe dimensie

Met de bedieningstoets jaloezie- en schakelklok Bluetooth krijgt licht- en jaloeziebesturing een nieuwe dimensie. Vanuit uw luie stoel het keukenlicht dimmen of vanuit bed uw slaapkamerlamp uitzetten? Geen probleem. Verbind uw smartphone met de jaloezie- en schakelklok Bluetooth en bedien aangesloten lampen en of zonwering. In de bijbehorende Gira Bluetooth app krijgt u een overzicht en heeft u perfecte controle over alle instellingen voor verschillende lichtbronnen, jaloezieën en rolluiken.

Zo tovert u uw smartphone om in een ware schakelcentrale! De Gira Bluetooth app is gratis te downloaden in de appstore.

Sfeerimpressie mogelijkheden Systeem 3000