Hager brengt vier nieuwe vision-(sub)verdelers op de markt. Deze zijn voorbereid op de aansluiting van een PV-voeding tot 3 kW.

Zonnepanelen

Tegenwoordig worden nieuwbouwhuizen steeds vaker voorzien van zonnepanelen. De nieuwe Vision-verdelers van Hager zijn speciaal ontworpen voor de aansluiting van zonnepanelen. Men kan kiezen uit een 1- of 3-fasenvariant. Beide verdelers hebben een directe groep en zijn dus niet door een aardlekschakelaar beveiligd. Aan de directe groep zit een kWh-meter gekoppeld die de opgewekte energie meet.

PV-installatie

Ook bestaande woningen kunnen uitgebreid worden met een PV-installatie tot 3 kW door een subverdeler op zolder te plaatsen. Dit bespaart een hoop hak- en breekwerk. Hiervoor geldt wel dat er een leiding moet liggen tussen de groepenkast en zolder, zonder aftakkingen. Afhankelijk van de aarding van de installatie kan gekozen worden voor beveiliging met een aardlekautomaat of een subverdeler met directe groep voor de PV-installatie. Om de opgewekte energie te meten kunnen beide verdelers uitgebreid worden met een kWh-meter-uitbreidingsset.