Zelf je lamp samenstellen in plaats van simpelweg er een in de winkel te kopen? Dat kan! Wanneer je zelf een lamp maakt kun je hem helemaal afstemmen op je smaak en interieur in huis. Alle onderdelen kies je namelijk zelf. Lees in deze blog hoe je zelf je eigen lamp kunt samenstellen.

Design je eigen lamp

Je wilt een hanglamp met een zwart/witte snoer, chromen fitting en bronskleurige lichtbron. Waar vind je zo'n lamp? In plaats van urenlang te zoeken naar de lamp die aan je eisen voldoet kun je ook heel eenvoudig je eigen lamp samenstellen! Elektrototaalmarkt biedt je de mogelijkheid zelf je eigen lamp te designen.
Bailey lamp onderdelen

Het snoer

Begin met het kiezen van het juiste snoer, zoals de Fabric Cord textielsnoeren van Bailey. De meeste textielsnoeren hebben een lengte van 2 of 3 meter, dit is genoeg om op zijn minst één lamp van te maken.
Bailey lamp

De fitting

Kies vervolgens de fitting. Vroeger was er maar 1 soort fitting, tegenwoordig heb je de keuze uit fittingen met mooie designs. Zo heeft Bailey bijvoorbeeld de Retro fitting. Wanneer je een lamp met lampenkap wilt samenstellen let er dan op dat je een fitting kiest waar een lampenkap aan bevestigd kan worden.

De lichtbron

Wanneer bij een hanglamp de lichtbron duidelijk zichtbaar is is een decoratieve lamp een goede oplossing, deze zijn namelijk erg sfeervol. Decoratieve lampen zijn er in allerlei soorten en maten: van globe tot kaars en van compacte bol tot grote tube. Let altijd goed op dat de maat fitting van de lichtbron overeen komt van de maat fitting van de lamphouder.

Maak je creatie compleet

Naast de snoer, fitting en lichtbron kun je ook de plafondkap, snoerschakelaar en stekker zelf kiezen. Zo kun je de afwerking van je creatie helemaal compleet maken.