Verlichting

TOP
 1. Ontwerp je eigen lamp!

  Zelf je lamp samenstellen in plaats van simpelweg er een in de winkel te kopen? Dat kan! Wanneer je zelf een lamp maakt kun je hem helemaal afstemmen op je smaak en interieur in huis. Alle onderdelen kies je namelijk zelf. Lees in deze blog hoe je zelf je eigen lamp kunt samenstellen.

  Lees meer »
 2. Verlichting in de tuin

  Volop zonnestralen en een bloeiende tuin zijn het startsein om te genieten van de zomer. Tot ’s avonds laat buiten in de tuin zitten hoort hier ook bij. Na zonsondergang wordt de sfeer in je tuin voor een groot deel bepaald door de tuinverlichting. Maak met de juiste verlichting je tuin een sfeervol geheel. Lees meer over buitenverlichting in deze blog.

  Lees meer »
 3. TL vervangen voor LED

  Iedereen heeft wel iets van TL-verlichting in huis en bij bedrijven is dit zelfs meestal de meest gebruikte soort verlichting. Het loont om bestaande TL-armaturen te vervangen door ledarmaturen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met de vervanging van TL in LED bespaar je uiteindelijk wel 50% kosten dankzij lagere energie-, onderhouds-, en vervangingskosten.

  Lees meer »
 4. Bedien je verlichting draadloos via ZigBee Light Link met Gira

  De populariteit van Smart Lighting-systemen op basis van ZigBee Light Link, zoals Philips Hue, blijft toenemen. Hiermee schakel en dim je namelijk eenvoudig en voordelig je verlichting via je smartphone. Gira biedt diverse ZigBee Light Link zenders voor het schakelen, dimmen en het veranderen van lichtkleur. Zo ben je niet meer afhankelijk van je smartphone en bijbehorende gateways/bridges. Lees meer.

  Lees meer »
 5. Lumiance: spots voor vrijwel iedere toepassing!

  Lumiance staat bekend om haar spots van hoogwaardige kwaliteit en vormgeving. De naam, een combinatie van de Franse woorden luminaire (licht) en ambiance (sfeer), geeft zijn doel goed weer: verlichting bieden die sfeer creëert. Of je nu je huis, restaurant, hotel, openbare ruimte of retail display wilt verlichten, Lumiance heeft de perfecte spot voor je. Lees in de blog meer over Lumiance.

  Lees meer »
 6. Welk type lamp moet ik kiezen?

  Licht heeft een grote invloed op hoe we ons voelen en de sfeer in huis. Daarom is het belangrijk om het juiste type lamp te kiezen. Ieder type lamp heeft zijn eigen voor-en nadelen, maar welk type lamp gebruik je het best voor welke situatie? In deze blog hebben wij verschillende type lichtbronnen onder elkaar gezet.

  Lees meer »
 7. Universele led-dimmer

  Er is een groeiende vraag naar een betrouwbare en eenvoudige dimmer. Het verbod op de productie en verkoop van de gloeilamp in 2012 betekende het einde voor veel conventionele dimmers. Deze kunnen vaak niet gebruikt worden op de nieuwe verlichtingsmiddelen, zoals spaar- of ledlampen. Het resultaat van een conventionele dimmer op een nieuw verlichtingsmiddel? Een flikkerende lichtbron of licht wat nauwelijks gedimd kan worden door een te hoog diminterval. Daar zit niemand op te wachten. Daarom heeft Schneider Electric een nieuwe universele led-dimmer ontwikkeld.

  Lees meer »
 8. Oktober woonmaand: led-verlichting in de spotlight

  Het is zover, de oktober-grens gepasseerd, we kunnen er niet meer onderuit: het is herfst. Herfst is het ideale moment om het leven van buiten weer naar binnen te verschuiven. Binnen alles gezellig en herfst-proof maken. Daarom is oktober gebombardeerd tot Oktober woonmaand. Wat is er nu gezelliger dan een aangename sfeer in huis te creëren met fijne verlichting? Met led-verlichting kan het allemaal: lichten dimmen, warme kleuren en ook nog een energiezuinig verbruik.

  Lees meer »
 9. Verschil tussen Lumen en Lux

  Lumen (lm) is de som van al het uitgestraalde licht ongeacht de richting waarin het licht straalt. Lux (lx) is de hoeveelheid licht (lumen) dat op een bepaald oppervlak komt. 1 Lux = 1 Lumen/m2. 

  Lees meer »
 10. KS verlichting

  KS verlichting staat al 40 jaar bekend als specialisten op het gebied van buitenverlichting in historische en moderne buitenverlichting. De huidige collectie bestaat uit meer dan 1500 modellen voor privé, zoals huis & tuin, voor restaurant, horeca & recreatie, voor stadsverlichting, gemeenten & parken, in iedere stijl. Ziet u iets uit deze ruime collectie niet op de site staan stuur gerust een mail naar info@elektrototaalmarkt.nl voor informatie en prjizen.

  Lees meer »
Pagina