Er is een groeiende vraag naar een betrouwbare en eenvoudige dimmer. Het verbod op de productie en verkoop van de gloeilamp in 2012 betekende het einde voor veel conventionele dimmers. Deze kunnen vaak niet gebruikt worden op de nieuwe verlichtingsmiddelen, zoals spaar- of ledlampen. Het resultaat van een conventionele dimmer op een nieuw verlichtingsmiddel? Een flikkerende lichtbron of licht wat nauwelijks gedimd kan worden door een te hoog diminterval. Daar zit niemand op te wachten. Daarom heeft Schneider Electric een nieuwe universele led-dimmer ontwikkeld.Schneider Electric universele dimmer

  Universele led dimmer

  Na het verbod op de gloeilamp hebben halogeen, spaar- en ledlampen de markt veroverd. Conventionele dimmers zorgen vooral bij spaar- en ledlampen voor problemen. De Universele dimmer herkent automatisch het aangesloten soort lamp en past zich hierop aan. Daarnaast is de veiligheid van een dimmer ook erg belangrijk. De MTN5134-0000 is daarom beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting wat resulteert in veilig en betrouwbaar dimmen. Het dimbereik kan individueel worden ingesteld afhankelijk van de lichtbron. Wil je een lichtbron op twee verschillende plekken kunnen bedienen? Ook dat is mogelijk met de Universele led-dimmer, deze kan namelijk worden gebuikt bij een wisselschakeling. Daarnaast heeft de Schneider Electric Universele led-dimmer twee verschillende dimstanden (RL 4-40W en RC 4-200W), waardoor traploos dimmen mogelijk is. Dankzij deze dimmer zijn alle problemen van een conventionele dimmer verleden tijd.


  De kenmerken van de Universele led-dimmer nog eens kort op een rijtje:

  • herkent automatisch het aangesloten soort lamp en past zich hierop aan
  • is geschikt voor dimbare ledverlichting (RL en RC), HV halogeenlampen, gloeilampen en NV halogeenverlichting
  • de MTN5134-0000 is beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting
  • minimale en maximale bereik is instelbaar
  • kan worden gebruikt bij een wisselschakeling en er is geen nulleiding nodig
  • twee verschillende dimstanden: RL 4-40W en RC 4-200W, maakt traploos dimmen mogelijk


  De Universele led-dimmer laat nieuw licht schijnen op dimmen. Ervaar nu dimmen hoe dimmen bedoeld is.

  Bestel hier de Schneider Electric Merten universele LED dimmer

  Elk design is mogelijk met de Dimmax 420SL

  Veel dimmers zijn draaiknopdimmers met standaard een rond design. Wil jij liever een ander design, zoals een vierkant bedieningspaneel? Dat is nu mogelijk met de Dimmax 420SL. De Dimmax dimmer werkt met elk merk schakelmateriaal, waardoor je elk soort design kunt monteren.

  De Dimmax 420SL LED dimmer is een dimmer die met fase én nul gevoegd moet worden ( 4-draads dimmer). Bij het vervangen van bestaande 2-draads dimmers (meestal huidige draaiknopdimmers) trek je een nuldraad vanaf de centraaldoos naar de dimmer of je plaatst de dimmer in de centraaldoos. De Dimmax 420SL bedien je door middel van een pulsdrukker. Via een puls schakel je de lamp in- en uit, het dimmen gebeurt door het ingedrukt houden van de pulsdrukker.

  Bekijk hieronder de alleskunner Dimmax 420SL. LED-lampen, halogeen of gloeilampen; het maakt niet uit.