Met het warme weer in de zomer speelt het meer dan ooit: verkoeling in huis. Ventilatoren zoals een plafondventilator kunnen daar een aangename bijdrage aan leveren. In de avond kunnen alle ramen tegen elkaar open gezet worden. Maar ventileer je jouw huis ook voldoende in de winter? Het is vaak te koud om ramen lang open te laten staan en vocht krijgt door de goede isolatie van de huidige woningbouw bijna geen kans meer om de woning te verlaten. Wat kun je in jouw eigen huis doen om de omstandigheden leefbaar en gezond te houden? Lees het in deze blog.Verkoeling door ventilatoren


Wanneer het kwik boven de 30 graden stijgt, is het in de meeste huizen niet om uit te houden. Vooral de slaapkamer is een plek waar je de warmte liever ziet gaan dan blijven. Er zit vaak niets anders op om te wachten tot de warmte buiten voorbij is. Om het in de tussentijd leefbaar te houden, biedt een ventilator verkoeling die zeer welkom is. Een Itho plafondventilator met toerenregelaar weet deze verkoeling tot het gewenste niveau te brengen. Zo’n ventilator in huis trekt de nodige aandacht, daarom is de plafondventilator is meerdere kleuren verkrijgbaar: zwart, wit en chroom.


Naast een plafondventilator kun je ook kiezen voor een mobiele ventilator, zoals een tafelventilator of statiefventilator. Deze ventilatoren beschikken vaak over een oscillatiefunctie, waardoor de verkoelende lucht door de hele ruimte wordt verspreid. Je vindt deze ventilatoren onder andere van het merk Domo in ons assortiment.


Ventilatie in huis


Een ventilator is natuurlijk geen echt ventilatiemiddel en ramen openzetten is ook maar een tijdelijke optie. Het echt gezond houden van de lucht in huis doe je bijvoorbeeld met mechanische ventilatie. De producten en systemen van Itho Daalderop dragen bij aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Van een energiezuinige woonhuisventilator tot raam- of muurventilatoren die de lucht rechtstreeks naar buiten afvoeren. Je bespaart met een goede ventilatiebox op energie en geld en werkt tegelijkertijd aan een aangename leefomgeving.

Badkamerventilator


Ventilatiesystemen voor specifieke vochtige ruimtes zoals badkamers, douches en was- of droogruimtes zijn bij uitstek geschikt voor een ventilator. Met een badkamerventilator kun je na het douchen gewoon in de spiegel kijken. Een toiletventilator zorgt ervoor dat nare luchtjes sneller verdwijnen en het toilet fris achterblijft. Itho Daalderop, Soler & Palau en  Xpelair hebben verschillende badkamer- en toiletradiatoren in het assortiment waardoor je altijd een geschikte variant voor jouw badkamerruimte vindt. Naast een standaard variant zijn er ook varianten verkrijgbaar met een timer en/of vochtsensor.

Bekijk hier het complete assortiment aan ventilatoren.