Natuurlijke materialen, helder design met Gira Esprit linoleum-multiplex.
Gira Esprit linoleum-multiplex maakt voor het eerst in een schakelaarprogramma gebruik van twee natuurlijke materialen, die elkaar perfect aanvullen. Beide zijn gemaakt van recyclebare grondstoffen, zijn robuust, veelzijdig inzetbaar en geliefd bij architecten en designers. De afdekramen in zes kleuren bieden mogelijkheden voor veelzijdige combinaties in de interieurvormgeving.

Zes kleuren voor een individuele interieurvormgeving


Het schakelaarprogramma Gira Esprit linoleum-multiplex is verkrijgbaar in zes kleuren. De kleuren zijn antraciet en lichtgrijs twee neutrale grijstinten, met lichtbruin en donkerbruin twee warme aardetinten en met rood en blauw twee populaire basiskleuren. Daarmee is Gira Esprit linoleum-multiplex geschikt voor elke interieurstijl en voor ieders zijn smaak een passende oplossing voor de kleurstelling. De kleuren zijn zo op elkaar afgestemd, dat alle varianten kunnen worden gecombineerd tot een heel individueel kleurenspel op de wand.Productieproces


De hoogwaardige afdekramen onderscheiden zich zelf door de materiaalkeuze en de nauwkeurige afwerking. Speciaal voor Gira Esprit linoleum-multiplex werd een bijzonder en hoogwaardig productieproces ontwikkeld. In vele productiestappen en continue kwaliteitscontroles ontstaan op deze manier unieke fijne en tegelijkertijd uiterst robuuste afdekramen. 


Materiaalkeuze


Een klassieker in het interieurinrichting is multiplex dit wordt graag toegepast in woon- en werkruimten waarbij waarde wordt gehecht aan rechte lijnen en natuurlijkheid. Bij Gira Esprit linoleum-multiplex wordt dit materiaal voor het eerst toegepast in een schakelaarprogramma. Voor de afdekramen wordt ca. 3,4 mm dik, uit vijf kruislings verlijmde lagen bestaande multiplex gebruikt van berkenhout. De gelaagde structuur van de buitenrand creëert een stijlvol contrast met het matglanzende, gekleurde linoleum oppervlak.
Materiaal Gira Esprit Materiaal Gira Esprit

Herkomst en eigenschappen


Het berkenhout voor de afdekramen komt uit duurzaam beheerde bossen in Finland en is PEFC-gecertificeerd. Door de lange, harde Scandinavische winters hebben de bomen elk jaar maar weinig tijd om te groeien, zodat er smalle, gelijkmatige jaarringen worden gevormd. Daardoor is het hout zeer homogeen en sterk dat maakt het ook mogelijk om een zo fijne en tegelijk zeer stabiele multiplex te maken voor een afdekraam met een totale hoogte van 9,9 mm inclusief draagframe.

Snel en eenvoudig veranderen


Doorgaans kunnen de afdekramen heel eenvoudig worden verwisseld als u al afdekramen uit een schakelaarprogramma van Gira Systeem 55 heeft geïnstalleerd. Want alle afdekramen van de programma's Standaard 55, E2, Event, Esprit en Classix zijn onderling uit te wisselen. Omdat de basiselementen ook dezelfde afmetingen hebben is alles makkelijk te verwisselen. Dus u kunt de bestaande basiselementen hergebruiken. Zo creëert u heel eenvoudig nieuwe accenten in kleur en materiaaluitstraling.

Sfeerimpressie