In ruimtes als het toilet, garage of kelder blijft nog vaak het licht te lang branden. Hier kun je makkelijk energie besparen door het plaatsen van een bewegingsmelder. Deze zorgt ervoor dat het licht automatisch aan en uit gaat. Ideaal voor wanneer je de kelder inloopt met volle handen of vaker vergeet het licht uit te zetten. Klemko heeft in 2016 een vernieuwde bewegingsmelder uitgebracht in een strak nieuw design. Lees er hier meer over.

Vernieuwde Klemko bewegingsmelder

Klemko Bewegingsmelder IB-PIR-W/TZS
Sinds 2016 heeft de Klemko bewegingsmelder IB-PIR-W/TZS een nieuw, strak design en is makkelijk te installeren in een wandinbouwdoos voor een normale lichtschakelaar. Daarnaast is de knop voor handmatige bediening onzichtbaar weggewerkt, wat de melder enorm geschikt maakt voor installatie in openbare ruimtes.

Eigenschappen Klemko bewegingsmelder

De Klemko wand inbouw bewegingsmelder is uniek in zijn eigenschap dat hij tweedraads wordt aangesloten en hiermee led-verlichting mechanisch kan schakelen door toepassing van een geïntegreerd latchrelais. De afmetingen laten toe dat deze bewegingsmelder in een frame van 50 bij 50 cm past. Hierdoor kun je met de IB-PIR-W/TZS bewegingsmelder gemakkelijk schakelaars in bijvoorbeeld toiletten, kasten, gangen en garages vervangen.

Klemko's bewegingsmelders zijn uitgerust met supergevoelige passief infra-rood Quad-elementen. Zij geven een detectiepuls af bij de geringste beweging binnen het fijnmazige detectieveld. Dankzij de detectiehoek van 180° kan je deze melder niet ongezien passeren. Op die manier sta je nooit in het donker. De maximale reikwijdte is 8 meter zowel naar voren als zijwaarts. Stel zelf de nalooptijd in van minimaal 6 sec tot maximaal 12 minuten.

Klemko Bewegingsmelder IB-PIR-W/TZS

Bekijk hier het complete assortiment bewegingsmelders.