Al meer dan 60 jaar is Wago de marktleider op het gebied van veerklemtechniek voor de elektrotechnieken elektronica. In 1951 maakte Wago al de eerste stappen in de ontwikkeling van een universele lasklem. In 1974 bracht Wago haar eerste lasklem op de markt. Vele varianten volgden en inmiddels levert Wago al meer dan veertig jaar betrouwbare en veilige lasklemmen.

Waarom zijn Wago lasklemmen zo populair?

Wago is niet voor niets een populair merk. De onderstaande redenen maken Wago tot wat het merk is:

• Wago zet marktbehoeften en 40 jaar ervaring om naar innovaties.
• Wago biedt de hoogste veiligheid en betrouwbaarheid.
• De klemmen kunnen toegepast worden onder extreme omstandigheden.

Wago kernwaarden

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de twee belangrijkste kernwaarden van Wago. Om deze twee kernwaarden te waarborgen worden de lasklemmen van Wago op 22 normeringen getest onder andere op uittrekkracht, trillingen en isolatieweerstand.

Wago lasklemmen 221

Wago LasklemDe Wago lasklemmen uit de 221 serie zijn maar liefst 40% kleiner dan gangbare lasklemmen. Hierdoor klem je probleemloos massieve, soepele en meeraderige aders in veel verschillende toepassingen. Dankzij hun kleine omvang kunnen de bedrade verbindingsklemmen snel en gemakkelijk in de lasdoos worden aangebracht. Dit elimineert extra aandrukken met gereedschap en eventuele beschadigingen als gevolg. Nog een voordeel van de kleine omvang van de 221 lasklemmen is dat er meer ruimte overblijft in de lasdoos voor toekomstige aanpassingen of uitbreidingen van de installatie.

De transparante behuizing van de 221 serie garanderen maximale veiligheid voor het aansluiten van alle soorten geleiders. In een oogopslag zie je niet goed afgestripte geleiders of geleiders die niet goed zijn aangesloten.