Het is algemeen bekend dat het hebben van een rookmelder huis onmisbaar is voor je veiligheid. Dat ook een hittemelder van belang is thuis wordt vaak vergeten. Een hittemelder reageert namelijk niet op rook, maar op temperatuur. In deze blog lees je waarvoor en waar een hittemelder in huis gebruikt wordt.

Wat doet een hittemelder?

Plaats een hittemelder in de keuken, geen rookmelder In tegenstelling tot een rookmelder reageert een hittemelder niet op rookontwikkeling, maar op temperatuur. De hittemelder slaat alarm wanneer de temperatuur van de ruimte hoger wordt dan 55˚C.

Waar plaats je een hittemelder?

Een hittemelder plaats je op plekken waar een rookmelder niet kan hangen, zoals in de keuken, badkamer, overloop of garage. Op deze plekken kan namelijk rook- of dampontwikkeling kan plaatsvinden. Rookmelders zouden alarm slaan van rook- of dampontwikkeling die helemaal niet van een brand afkomstig is, bijvoorbeeld bij het koken of tijdens het douchen.

Een combinatie van rook-en hittemelders

Maak thuis een combinatie van rookmelders en hittemelders. Hang rookmelders minimaal in alle ruimtes waar je doorheen moet om je huis te ontvluchten: de overloop, de hal en de gangen waar de slaapkamers op uit komen. Plaats hittemelders op alle plekken waar een rookmelder vals alarm kan geven, zoals de keuken, badkamer, overloop of garage. Op die manier is je huis optimaal beveiligd!

Bekijk hier ons aanbod hittemelders.