Industriële componenten garanderen de werking en betrouwbaarheid van bedrijfsprocessen en de veiligheid. Denk aan bedienings- en signaleringsapparatuur, eindschakelaars, nokkenschakelaars en werkschakelaars, motorbeveiligingsschakelaar, tijd- meet- en bewakingsrelais. Ieder product is met zijn eigen specificaties geschikt voor een specifieke toepassing. Maak hieronder kennis met een kleine greep uit ons assortiment industriële componenten.


Signaalzuil

Een signaalzuil lijkt op een soort van stoplicht. Met behulp van verschillende kleuren geeft een signaalzuil de verschillende statussen van de machine weer. De meeste signaalzuilen hebbend de kleuren groen/geel/rood. Daarnaast zijn ook signaalzuilen met enkele kleuren. Signaalzuilen zijn net zo belangrijk op luchthavens als in supermarkten voor het optimale en veilige bedrijf van machines en installaties.

Motorbeveiligingsschakelaar

Stilstandtijden van machines en installaties dienen zo kort mogelijk worden gehouden. Hier komen motorbeveiligingsschakelaars van pas. Zo combineren de smeltzekeringsloze Eaton Moeller PKZ motorbeveiligingsschakelaar kortsluitbeveiliging en overbelastingsbeveiliging in één apparaat. Deze combinatie maakt een snelle beschikbaarheid voor het opnieuw inschakelen mogelijk.
Motorbeveiligingsrelais

Onmisbaar bij diverse apparaten en machines. De veiligheid en bedrijfsduur van een motor hangen namelijk grotendeels af van de motorbeveiliging. Motorbeveiligingsrelais beveiligen de motor bij overbelasting en fase uitval. In geval van storing schakelt het ingebouwde verbreekcontact de magneetschakelaar af, en meldt het maakcontact de storing.Slagdrukknoppen

Op industriële machines zijn vaak noodstopknoppen te vinden om de machineveiligheid te bevorderen. Hiervoor kunnen slagdrukknoppen worden gebruikt. Met een druk op de knop stopt de machine met werken.
Bekijk hier het complete assortiment industriële componenten.