De Consumentenbond heeft in mei 2012 verschillende energie-efficiënte lampen getest in de categorie 'Zuinige lampen'. In twee categorieën kwamen de lampen van Osram als beste uit de test.

Zowel bij de spaarlampen, met de Osram Dulux Superstar 22W, als bij de LED-lampen (met de Parathom Pro Classic A 60 12W) kwam Osram als beste uit de test.In de top 5 van de spaarlampen kwamen liefst drie spaarlampen van Osram voor. De lampen werden getest op verschillende eigenschappen, zoals levensduur, rendement & lichtopbrengst, kleurweergave en informatie op de verpakking. Daarbij eindigde de Dulux Superstar 22W op de eerste plaats, direct gevolgd door de 30W variant van deze lamp. Aldus de Consumentenbond: “Deze spaarlampen zijn goede allrounders voor plaatsen waar veel licht nodig is. De lichtopbrengst van het 22W-model is bijna 1.500 lumen, wat ruim voldoende is om een gloeilamp van 100 Watt te vervangen.”


Ook in de categorie LED-lampen krijgt een Osram lamp het predicaat 'beste uit de test'. De dimbare Parathom Pro Classic A 60 12W scoort zeer goed op de eigenschappen levensduur & schakelbestendigheid en lichtopbrengst na 3 seconden. Bij het inschakelen levert de lamp direct 100 procent licht.