Kabel en draad

TOP
 1. Per 1 juli 2017: CPR stelt nieuwe eisen aan kabels in bouwinstallaties

  Na een overgangsperiode van een jaar wordt met ingang van 1 juli 2017 de toepassing van CPR op kabels verplicht. Vanaf 1 juli 2016 hebben alle EU-landen de tijd gekregen om CPR voor kabels te implementeren in de nationale regelgeving. De CPR betekent dat elektrische kabels voor permanente bouwinstallaties moeten voldoen aan de nieuwe norm, die eisen stelt aan het brandgedrag van de kabels.

  Lees meer »
 2. Strip met gemak

  Wil jij ook met gemak en comfortabel kabels strippen? Dat kan! Met deze Hirschmann Multimedia coax kabelstripper kun je de coaxkabel gemakkelijk en op de juiste manier aanstrippen. Klem zitten of beschadigen van de kabel is met deze Hirschmann coaxkabelstripper verleden tijd.

  Lees meer »
 3. Welke kabel heb ik nodig?

  Welke kabel je nodig hebt hangt af van de klus waar je aan gaat beginnen. Ga je binnen of buiten aan de slag? Wat ga je waar aanleggen of aansluiten? Deze vragen spelen een rol in het kiezen van de juiste kabel. In deze blog wordt het verschil uitgelegd tussen UTP-kabels, grondkabels, installatiekabels en coaxkabels en wanneer je welke dient te gebruiken.

  Lees meer »
 4. Hirschmann antenne versterker HMV41

  Technische ontwikkelingen blijven continu plaatsvinden, zo ook op de kabelmarkt. Nieuwe storingsbronnen vroegen om een nieuwe antenneversterker. Afgestemd op de markt heeft Hirschmann de antenneversterker HMV41 ontwikkeld. De HMV41 is de opvolger van de populaire GHV41MX. De versterker is duurzaam, energiezuinig en future-proof. Ten opzichte van zijn voorgangers heeft de HMV41 twee duidelijke voordelen.

  Lees meer »
 5. Montage handleiding coaxkabel met connector

  Ben je van plan zelf een coaxkabel aan te gaan sluiten? In dat geval is het handig om jezelf van te voren eerst even in te lezen. Hieronder leggen we, met afbeeldingen van Hirschmann, stapsgewijs de 10 stappen uit die nodig zijn om een connector te bevestigen aan een coax kabel. Op deze afbeeldingen staan de Hirshmann KOKA 9 TS coax kabel en de IEC-connector KOKWI 5 afgebeeld.

  Lees meer »
 6. Hirschmann ZVA 128

  Televisie kijken met een nieuwe dimensie: de nieuwe krachtige ZVA 128-Cai versterker van Hirschmann Multimedia onderscheidt zich door een hoog frequentiebereik en door de retourgeschikte uitgang voor interactieve televisie.

  Lees meer »
 7. Tips voor perfect beeld en geluid

  Wilt u meerdere flatscreens met full HD-kwaliteit, een uitgebreid zenderpakket en opties zoals live streaming en video on demand eventueel op PC of laptop. Dan is een goede bekabeling van groot belang dat wordt al snel vergeten. Terwijl tegenwoordig de behoefte aan scherp beeld en geluid en een snelle verbinding overal in huis groot is.

  Lees meer »
 8. Klemko patchkabels en modulaire stekers

  Klemko levert patchkabels en modulaire stekers van hoge kwaliteit voor bedrijfszekere aansluitingen. Het uitgebreide pakket Cat5e patchkabels hebben een hoge veiligheid en grote beschikbaarheid van een netwerk.

  Lees meer »
 9. IP-waarde

  IP staat voor Ingress Protection, hiermee wordt de mate van bescherming aangegeven die elektrische materieel biedt tegen het binnendringen van vocht en vaste voorwerpen.

  Lees meer »
 10. Nieuw: Astro AL5-R versterker

  De AL5-R is de nieuwe retourgeschikte versterker van Astro. De versterker is Kabelkeur gecertificeerd en is geschikt voor maximaal vijf aansluitingen.

  Lees meer »
Pagina