TOP

Hoe sluit u een coaxkabel met connector aan?

Wilt u een coaxkabel met een connector aansluiten, maar weet u niet (meer precies) hoe dit moet? Geen probleem, wij helpen u graag. Met behulp van een uitgebreid stappenplan helpen wij u bij het aansluiten van een coaxkabel met een connector!

Stappenplan

Stap 1: Begin met strippen

U begint met het strippen van de coaxkabel: links 6 mm en rechts 10 mm. Hiervoor zijn speciale coaxstrippers verkrijgbaar, die kunt u hier bekijken.

Stap 2: Verwijder de eerste laag

Verwijder vervolgens de eerste laag: de folie.

Stap 3: De braiding wordt zichtbaar

Wanneer u de folie hebt verwijderd wordt de braiding zichtbaar. De braiding is een vlechtwerk van dun koperdraad en heeft een dichtheid van 80%. Samen met de overige lagen bescherming zorgt de braiding voor optimale afscherming tegen 4G-signalen. Deze 4G-signalen kunnen invloed hebben op de kwaliteitsweergave van sommige televisiezenders.

Tip

Stap 4: Vouw de braiding terug

Vouw vervolgens de braiding terug. De coaxkabel ziet er dan ongeveer uit zoals de coaxkabel op de afbeelding.

Stap 5: Plaats de connectorkap

Plaats daarna de connectorkap over de coaxkabel.

Stap 6: Plaats de connector over het gestripte deel

Wanneer u de connectorkap over de coaxkabel hebt geplaatst kunt u de connector over het gestripte deel van de coaxkabel plaatsen.

Stap 7: Druk de connector tot aan de braiding

Druk de connector tot aan de braiding. Met deze handeling schuift de huls van de connector onder de mantel van de kabel.

Stap 8: Draai de connectorkap naar rechts

Draai vervolgens de connectorkap enkele slagen naar rechts. Hierdoor positioneert de braiding zich.

Stap 9: Draai de connectorkap op de connector

Daarna draait u de connectorkap op de connector tot een voelbare 'klik'.

Stap 10: Klaar voor gebruik

De 4G (LTE)-proof aansluitkabel is nu klaar voor gebruik. De zenders van uw televisie zijn beschermd tegen mogelijke storingen van het 4G-signaal.

Informatie

Bekijk hier het complete assortiment van coaxkabels en coax gereedschap. Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of mist u nog materiaal? Neem contact op met Elektrototaalmarkt.nl via 0412-615552 of info@elektrototaalmarkt.nl