TOP

Hoe moet ik mijn mobiele airco installeren?

Over het algemeen vergen mobiele airco's zo goed als geen installatie voor gebruik. Toch komen er wel wat veiligheidsvoorschriften en benodigheden kijken bij de installatie van mobiele airco's die waardevol zijn om vooraf door te nemen.

Veiligheidsvoorschriften mobiele airco | Installatie van de mobiele airco

Veiligheidsvoorschriften: wat u moet weten voor de installatie van uw mobiele airco

Er zijn een aantal punten die u in acht moet nemen voordat u begint met de installatie van uw mobiele airco. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u altijd de handleiding van de door u gekochte mobiele airco goed moet doorlezen. Ieder apparaat kan verschillen in zijn manier van eisen, de installatie en de waarschuwingen hiervan. Een aantal veiligheidsvoorschriften zijn erg belangrijk om vooraf in acht te nemen. Allereerst is het erg belangrijk dat u wacht met het aansluiten op de stroom totdat de gehele installatie voltooid is, dit geldt met name voor de uitlaat- en afvoerslangen. Wanneer u eenmaal klaar bent met de installatie, is het belangrijk om te benoemen dat u nooit een mobiele airco moet aansluiten op een verlengsnoer of stekkerdoos. Zodra de compressor aanslaat begint het apparaat erg veel stroom te gebruiken, waardoor de stekker direct in een geaard stopcontact bevestigd moet worden. Zorg er daarnaast voor dat u de luchtfilters geplaatst hebt en er geen loshangende objecten in de buurt van de mobiele airco hangen. Zo voorkomt u dat de airco verstopt raakt.

Begin de installatie met het bepalen van de meest geschikte plek voor uw mobiele airco. Het is hierbij van belang dat u de airco plaatst op een harde, vlakke vloer (dus niet op een stoel, tafel of stelling). Daarnaast is het belangrijk dat uw mobiele airco op tenminste 2,5 meter afstand is van los geplaatste objecten zoals meubels en decoratie. Zorg er voor dat de airco in de buurt staat van een raam aangezien de afvoerslang vaak maximaal 1,5 meter lang en nauwelijks buigbaar is. Ook moet u er natuurlijk voor zorgen dat er een stopcontact dichtbij is.

De installatie van de mobiele airco

Controleer of u alle nodige elementen voor de installatie heeft. Al onze airconditioners worden geleverd met afvoerslang en afstandsbediening. Wel is het zo dat u zelf vaak nog een raamafdichtingskit moet aanschaffen zodat de afvoerslang goed bevestigd blijft uit uw raam en zodat er geen warmte lucht terug naar binnen stroomt. Controleer eerst wat voor type raam u wilt afdekken. Er zijn namelijk verschillende type afdichting te verkrijgen voor uw mobiele airco. Zo is de raamafdichting voor een schuifraam vaak anders dan een raamafdichtsset voor een kiepraam of een klapraam. Volg de instructies van uw raamafdichtingskit en check tot slot of er geen lucht of zonlicht doorheen kan komen.

Bevestig vervolgens de afvoerslang aan de mobiele airco en steek daarna het uiteinde van de afvoerslang door de uitkeping van de raamafdichtingsset. Zorg ervoor dat de afvoerslang goed vast zit en niet kan ontsnappen. Over het algemeen geldt: hoe korter en rechter de afvoerslang zit, hoe beter. Probeer de slang dus zo recht mogelijk te houden en niet te ver uit te rekken. Als alles geïnstalleerd is kunt u de airco aansluiten op een geaard stopcontact en is hij klaar voor gebruik.

Bekijk hier onze mobiele airco