Het koppelen van complexe datasystemen in huis komt nog al wat kijken. Logisch, dat er dan al snel een wirwar van draden ontstaan, wat er niet altijd even fraai uitziet. De nieuwe Gira data-aansluittechniek biedt hiervoor de oplossing. Het nieuwe assortiment biedt meer dan 70 componenten voor elk systeem en passend bij het design van de elektrotechnische installatie van uw huis. 

Het assortiment 

Met de audio-aansluiting van de Gira datacommunicatietechniek kunnen alle geluidssystemen bij u in huis eenvoudig worden verbonden. Voor koppeling van dvd-speler, beamer en andere videocomponenten biedt Gira diverse video-interfaces. In het assortiment zit ook HDMI en DVI grafische interfaces, die videosignalen direct uit de muur op het beeldscherm brengen.Ook zijn er apparaat varianten verkrijgbaar met TV/SAT-, mini-jack- of USB-interface.En uiteraard zit in het assortiment de meest betrouwbare oplossing voor internettoegang: de RJ 45 data aansluiting. 

En nog meer 

Binnen het assortiment van de Gira datacommunicatietechniek zijn zowel afzonderlijke interfaces beschikbaar als gecombineerde basiselementen met verschillende aansluitingen.Alle interfaces zijn geïntegreerd in de Gira schakelprogramma’s. Dat betekent niet alleen een uniform design, maar ook een grote vrijheid in de keuze van kleur- en afdekvarianten, zodat het altijd perfect past bij uw interieur. 

Eenvoudige installatie 

Gira beschikt over een insteekmontage systeem. Hierdoor kunnen alle interfaces snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Veel van de nieuwe basiselementen zijn bovendien voorzien van een afneembare montageplaat die zonder schroeven gemonteerd kunnen worden.Door de scheiding van functie en afdekraam kunnen eerst alleen de inbouwelementen geïnstalleerd worden en pas later het gewenste design worden gekozen.Ook als u op een later moment toch voor een ander design kiest is dit geen probleem. Het afdekraam kan heel eenvoudig gedemonteerd en vervangen worden. Gemak dient de mens!