Buiten elektra

Wilt u buiten elektra aanleggen? In ons ruime assortiment vindt u alles voor het aanleggen van elektra in de tuin. Van waterdicht schakelmateriaal tot grondkabels en kabelmoffen. Ga nu ook aan de slag met die tuinklus!

Voordelen van Elektrototaalmarkt

Op werkdagen vóór 16.30 besteld,
volgende dag in huis

Hoogste klanttevredenheid

Levering op
gewenste leverdatum

Gratis verzending
boven €150

Elektra voor de tuin

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin of een bestaande tuin opknappen hoort ook het aanleggen van elektra. Een tuin moet voorzien worden van buitenstopcontacten om (tuin)gereedschap, een vijver- of zwembadpomp, een ventilator of andere elektrische apparaten te kunnen gebruiken. Daarnaast is het handig om een tuin van verlichting te voorzien, zodat u ook ‘s avonds van de tuin kunt genieten. Alle materialen voor het aanleggen van elektra voor in tuinen, parken of bijvoorbeeld sportvelden, waaronder kabels, buizen en kabeldozen, vindt u op deze pagina.  

Buiten elektra betekent waterdicht en stofdicht

Buiten elektra moet tegen alle weersomstandigheden kunnen of zonder problemen ondergronds kunnen worden aangelegd. Daarbij is IP-waarde van belang. Deze waarde vertelt u of uw buitenstopcontact, buitenverlichting of andere materialen wel waterdicht en stofdicht genoeg zijn om het buiten te gebruiken. IP44 wordt gezien als spatwaterdicht. Nog hogere IP-waardes, zoals IP55 of hoger, wordt gezien als spuitwaterdicht en stofvrij. Voor in een vijver is minstens IP65 nodig. De juiste stof- en waterdichte buiten materialen kiezen voorkomt storingen en kortsluiting. Voor meer informatie over IP-waarde gaat u naar onze IP-waarde pagina.

Buitenstopcontacten en tuinpaaltjes

Buiten stopcontacten met een hoge IP-waarde zijn er in allerlei soorten en maten. Eén van de meest populaire series met buitenstopcontacten is de Niko New Hydro serie met opbouw en inbouw stopcontacten, schakelaars en impulsdrukkers in het zwart, wit en grijs. Waar ander buiten schakelmateriaal grof en onesthetisch kan ogen, is het Niko New Hydro schakelmateriaal strak en stijlvol. Hierdoor voegt uw buitenstopcontact echt iets toe aan uw exterieur.

Wanneer u een buitenstopcontact gaat monteren, kan het zijn dat er geen muur in de buurt is om het schakelmateriaal aan te bevestigen. Dan zijn de Glampère New Hydro tuinpaaltjes de oplossing voor u. Deze tuinpaaltjes met Niko New Hydro buitenstopcontact steek u eenvoudig in de grond waar u maar wilt. Op deze manier hoeft u niet onhandig schakelmateriaal op onaantrekkelijke houten paaltjes te bevestigen. De Glampère New Hydro tuinpaaltjes met buitenstopcontact zijn ook nog eens gemaakt van RVS, waardoor ze ontzettend lang meegaan. Verder zijn de Glampère tuinpaaltjes verkrijgbaar in het wit of het zwart. Nieuw in het assortiment zijn de cortenstaal tuinpaaltjes.

Buitenverlichting in de tuin

Een belangrijke vorm van buiten elektra is verlichting, want een tuin of park is pas echt af wanneer er verlichting hangt. Bij Elektrototaalmarkt zijn er veel soorten buitenlampen verkrijgbaar, waaronder inbouwspots, wandlampen, prikspots, grondspots en padverlichting. Voor extra gemak, kunt u uw buitenverlichting aansluiten op een schemerschakelaar of bewegingsmelder voor buiten. Deze zorgen ervoor dat uw buitenlampen automatisch aangaan wanneer het donker wordt, of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo bespaart u energie, omdat de buitenlampen dan niet onnodig branden. Daarnaast kan aanspringende buitenverlichting ook ongewenste bezoekers afschrikken.

Buiten kabels aanleggen

Om buiten elektriciteit aan te leggen heeft u kabels nodig die goed beschermd zijn tegen vocht en tuinwerkzaamheden. Bovengronds kunt u een installatiekabel gebruiken. Wanneer u een installatiekabel in de grond wilt verwerken dient u voor extra bescherming gebruik te maken van een flexibele mantelbuis. Deze is ook ideaal voor het leggen van datakabels of waterleidingen in de grond. Wilt u kabels los in de grond plaatsen? Dan heeft u een grondkabel nodig. Kijk voor meer informatie over het verschil tussen grondkabels en installatie kabels onze video.

Om kabels te verbinden, verlengen, of vertakken is een waterdichte verbinding nodig. Dit kan doormiddel van een waterdichte centraaldoos of een gietmof. Ga voor extra gemak voor een gietmofpakket, zoals het Attema AK1 gietmofpakket. Deze set bevat alles wat u nodig heeft voor een perfecte aansluiting waaronder een kabeldoos met 3 wartels en giethars in een mengzak.

Populaire tuin producten

TOP