Ben je van plan zelf een coaxkabel aan te gaan sluiten? In dat geval is het handig om jezelf van te voren eerst even in te lezen. Hieronder leggen we, met afbeeldingen van Hirschmann, stapsgewijs de 10 stappen uit die nodig zijn om een connector te bevestigen aan een coax kabel. Op deze afbeeldingen staan de Hirshmann KOKA 9 TS coax kabel en de IEC-connector KOKWI 5 afgebeeld.

Stap 1

Je begint met het strippen van de coaxkabel: links 6 mm en rechts 10 mm. Hiervoor zijn speciale coaxstrippers verkrijgbaar, die kun je hier bekijken.

Stap 2

Verwijder vervolgens de eerste laag: de folie.

Stap 3

Wanneer je de folie hebt verwijderd wordt de braiding zichtbaar. De braiding is een vlechtwerk van dun koperdraad en heeft een dichtheid van 80%. Samen met de overige lagen bescherming zorgt de braiding voor optimale afscherming tegen 4G-signalen. Deze 4G-signalen kunnen invloed hebben op de kwaliteitsweergave van sommige televisiezenders.

Stap 4

Vouw vervolgens de braiding terug. De coaxkabel ziet er dan ongeveer uit zoals de coaxkabel op onderstaande afbeelding.

Stap 5

Plaats daarna de connectorkap over de coaxkabel.


Stap 6

Wanneer je de connectorkap over de coaxkabel hebt geplaatst kun je de connector over het gestripte deel van de coaxkabel plaatsen.

Stap 7

Druk de conntector tot aan de braiding. Met deze handeling schuift de huls van de connector onder de mantel van de kabel.

Stap 8

Draai vervolgens de connectorkap enkele slagen naar rechts. Hierdoor positioneert de braiding zich.

Stap 9

Daarna draai je de connectorkap op de connector tot een voelbare 'klik'. 

Stap 10

De 4G (LTE)-proof aansluitkabel is nu klaar voor gebruik. De zenders van je televisie zijn beschermt tegen mogelijke storingen van het 4G-signaal.


Bekijk hier het complete assortiment van coaxkabels en coax gereedschap. Komt je er niet uit, heb je nog vragen of mis je nog materiaal? Neem contact op met Elektrototaalmarkt.nl via 0412 615552 of info@elektrototaalmarkt.nl.